ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ι.Μάζης: Ο ρόλος των τουρκικών Μ.Κ.Ο, τα νησιά και το Ε.Δ.Α.Δ (βίντεο)

Ι.Μάζης: Ο ρόλος των τουρκικών Μ.Κ.Ο, τα νησιά και το Ε.Δ.Α.Δ (βίντεο)

Ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών, μίλησε στο ράδιο 98.4 για τις «όχι τυχαίες» κινήσεις των τουρκικών Μ.Κ.Ο, για τον ρόλο του Ε.Δ.Α.Δ, αλλά και για την πρόταση της Τουρκίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με το Ισραήλ.

Ο Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο ράδιο 98.4 χαρακτήρισε όχι τυχαίες τις κινήσεις Τουρκικών Μ.Κ.Ο. για διεθνείς προσφυγές όπως λένε κατά την Ελλάδας, ως «καταχτητή» της Κρήτης και 12 νησιών του Αιγαίου, τα οποία χαρακτηρίζουν Τουρκικά, με εμπλοκή στην επιχειρηματολογία ιδίως για την Κρήτη και του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Ανατολού».

Μάλιστα ο ίδιος το συνέδεσε με τις καταγγελίες έρευνας Πολωνού νομικού στις Βρυξέλλες , με τον ύποπτο ρόλο δικαστών, όπως είπε του Ε.Δ.Α.Δ., ως ελεγχόμενοι από τις απόψεις με φιλο-Τουρκικό προσανατολισμό του Ιδρύματος Σόρος.

Ανέλυσε γιατί η Τουρκία επαναλαμβάνει την υπερφίαλη πρόταση της για οριοθέτηση ΑΟΖ με το Ισραήλ, ποντάροντας σε τυχόν ενδοκυβερνητική διάσταση στον εθνικό συνασπισμό συνεργασίας , όταν μετά από 18 μήνες ο Νετανιάχου θα αφήσει την Προεδρία στον Γκάντς, ενώ επέμεινε ότι βασικό δόγμα αποτροπής είναι εκτός από τα λόγια περί εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, η Ελλάδα να κάνει και πράξεις προς αυτό, όπως η ΑΟΖ και η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.