ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελληνοτουρκικά – X.Φιντάν: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με ευαισθησία τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο»

«Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η ΕΕ δεν μπορεί να είναι παγκόσμιος παράγοντας χωρίς την Τουρκία»

Ελληνοτουρκικά – X.Φιντάν: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με ευαισθησία τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο»

Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Χακάν Φιντάν στη διάρκεια συνεδρίου για τους Πρέσβεις που πραγματοποιείται στην Άγκυρα μίλησε για το καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Φιντάν είπε πως «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με ευαισθησία τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θα επιδιώξουμε τη συνέχιση της θετικής ατμόσφαιρας με την Ελλάδα. Περιμένουμε από την Ελλάδα την ίδια ειλικρίνεια, με αυτή που επιδεικνύουμε κι εμείς στο Αιγαίο».

Για το Κυπριακό, επανέλαβε πως «η στάση μας στο εθνικό μας θέμα, την Κύπρο, είναι ξεκάθαρη», ενώ αναφορικά με το παλαιστινιακό, είπε πως «η λύση στην Παλαιστίνη πρέπει να είναι λύση δύο κρατών. Θα αντιταχθούμε σε κάθε ενέργεια που υπονομεύει αυτό το όραμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Φιντάν μίλησε και για το ενταξιακό της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως «η αποτυχία της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλεται στη στρατηγική τύφλωση (της Ευρώπης). Στη νέα περίοδο, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε τις σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης με οραματική προοπτική και να αναζωογονήσουμε τη διαδικασία της πλήρους ένταξης. Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η ΕΕ δεν μπορεί να είναι παγκόσμιος παράγοντας χωρίς την Τουρκία. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση σε ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ να τερματίσουν τη συνεργασία τους με το PKK στη Συρία και το Ιράκ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.