ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: 36 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου – 11.214 από την αρχή του χρόνου!

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: 36 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου – 11.214 από την αρχή του χρόνου!

Σε νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου προέβησαν σήμερα τουρκικά έξι τουρκικά αεροσκάφη.

Πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο κινήθηκαν 4 τουρκικά μαχητικά F-16, ένα κατασκοπευτικό CN-235 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72.

Συνολικά σημειώθηκαν 36 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Οι 5 έγιναν από τα μαχητικά, οι 17 από το ATR-72 και οι υπόλοιπες 14 από το CN-235.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ έχουν σημειωθεί 11.214 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 10.103 παραβιάσεις από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τον Νοέμβριο και άλλες 1.111 από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία η τουρκική προκλήτικότητα στο Αιγαίο αυξήθηκε κατακόρυφα από τον Αύγουστο και κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο οπότε καταγράφηκαν μέσα σε έναν μήνα 1.802 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Paraviaseis
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.