ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ένα Ilyushin II-22M φέρεται να καταρρίφθηκε από την Wagner κατά την ανταρσία της

Σημαντική απώλεια αν όντως έχει συμβεί

Ένα Ilyushin II-22M φέρεται να καταρρίφθηκε από την Wagner κατά την ανταρσία της

Ένα πολύ σημαντικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου φέρεται να έχασε η ρωσική Αεροπορία κατά την διάρκεια της ανταρσίας της Βάγκνερ.

Ήταν αεροπλάνο «ειδικών αποστολών», που έπαιζε κρίσιμο ρόλο στις ρωσικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Στην τελευταία ενημέρωσή του για τους εξελίξεις στα μέτωπα της Ουκρανίας το υπουργείο ανέφερε ότι οι δυνάμεις της Wagner εκτός από τα ελικόπτερα που άνοιξαν πυρ εναντίον τους, φέρονται να κατέρριψαν το περασμένο Σάββατο ένα αεροσκάφος Ilyushin II-22M, που αποτελούσε μέρος ενός σχετικά μικρού σμήνους δώδεκα τέτοιων αεροσκαφών, που «χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό τόσο για αποστολές αερομεταφερόμενης διοίκησης και ελέγχου, όσο και ραδιομετάδοσης».

Οι μαχητές της Wagner, σύμφωνα με το OSINTdefender, κατέρριψαν το αεροσκάφος με σύστημα αεράμυνας Pantsir-1.

Βίντεο κατέγραψαν την πτώση του II-22M και τα απομεινάρια του μετά τη συντριβή του.

Η απώλεια του αεροσκάφους, όπως εκτιμά το βρετανικό υπουργείο άμυνας, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στις αεροπορικές ικανότητες της Ρωσίας, καθώς «υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να μειωθούν τα τρέχοντα επίπεδα αποστολών για την ασφαλή διαχείριση του εναπομείναντος στόλου. Αυτό πιθανότατα θα υπονομεύσει την ικανότητα της Ρωσίας να διοικεί και να συντονίζει τις δυνάμεις της, ιδιαίτερα σε περιόδους επιχειρήσεων υψηλού ρυθμού», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.