ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εννέα Ουκρανοί πιλότοι που εκπαιδεύονταν στα F-16 σκοτώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες σε αεροπορικά «δυστυχήματα»!

Δύο ελικόπτερα Mil Mi-8 συνετρίβησαν κοντά στο Μπάκχμουτ και 2 εκπαιδευτικά αεροσκάφη L-39 Albatros στο Ζίτομιρ!

Εννέα Ουκρανοί πιλότοι που εκπαιδεύονταν στα F-16 σκοτώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες σε αεροπορικά «δυστυχήματα»!

Δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mil Mi-8 που υπηρετούσαν στην 18η Αεροπορική Ταξιαρχία, συνετρίβησαν κοντά στη γραμμή επαφής στο Μπάκχμουτ καθώς διεξήγαγαν πολεμική αποστολή, προκαλώντας την ολική καταστροφή των ελικοπτέρων και τον θάνατο έξι Oυκρανών πιλότων που είχαν επιλεγεί για να εκπαιδευτούν στα F-16.

Αυτό είναι το δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα για τους Oυκρανούς καθώς την περασμένη Παρασκευή, συνετρίβησαν 2 εκπαιδευτικά αεροσκάφη L-39 Albatros στο Ζίτομιρ, προκαλώντας τον θάνατο 3 πιλότων που και αυτοί (κατά σύμπτωση;) είχαν επιλεγεί να εκπαιδευτούν στα F-16.

Εν ολίγοις, οι Ουκρανοί έχασαν μέσα σε λίγες ημέρες εννέα πιλότους, οι οποίοι θα εκπαιδευόταν στα F-16.

Εάν γίνει αντιληπτό ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την επάρκεια σε πιλότους καθώς οι περισσότεροι έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια του πολέμου, οι απώλειες αυτές ήταν σημαντικότατες.

Οι Ουκρανοί θεωρείται ότι θα παραλάβουν έναν αριθμό F-16 γύρω στα 30 μαχητικά μέχρι το τέλος του έτους, που σημαίνει ότι θα εκπαίδευαν περίπου 60 πιλότους.

Δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις, ως προς το τι έγινε στα συγκεκριμένα ατυχήματα. Είναι πολύ πιθανό να είναι προϊόν δολιοφθοράς.

Άλλωστε το Κίεβο διέταξε να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη έρευνα για διάπραξη εγκληματικών πράξεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.