ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες της Μόσχας: Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν αμάχους στο Ντονιέτσκ

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες της Μόσχας: Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν αμάχους στο Ντονιέτσκ

Η πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ τονίζουν ότι το πυροβολικό της Ουκρανία, καλύπτοντας τις μονάδες που υποχωρούν, βομβαρδίζουν σκόπιμα κατά κατοικημένων περιοχών, κάτι που επιβεβαιώνει τις φοβίες των Ρώσων ότι οι Ουκρανοί θα «χτυπήσουν» άμαχους πληθυσμούς.

«Μονάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που καλύπτουν τις υποχωρούσες μονάδες της 95ης αεροπορικής στρατιωτικής ταξιαρχίας, βάλλουν σκόπιμα κατά κατοικημένων περιοχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ» αναφέρει ανακοίνωση της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Διευκρινίζεται ότι ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από πυροβολικό των 152 χλστ. στην Γκορλόβκα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, πέντε τραυματίστηκαν και καταστράφηκε το δίκτυο ύδρευσης.

«Τα γεγονότα του τραυματισμού και του θανάτου αμάχων θα μεταφερθούν σε εκπροσώπους διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στη χώρα, καθώς και στη Γενική Εισαγγελία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ για να συμπεριληφθούν σε ποινικές υποθέσεις που άνοιξαν κατά της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» επισήμανε η Λαϊκή Πολιτοφυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, η Μόσχα ξεκίνησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, με στόχο να προστατέψει τους κατοίκους του Ντονμπάς.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για να κατασταλούν οι ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές, τονίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν πόλεις και ότι δεν απειλείται ο άμαχος πληθυσμός της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε διάγγελμά του, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να τερματιστεί η αιματοχυσία που διαπράττονταν από τις δυνάμεις του Κιέβου, εδώ και οχτώ χρόνια στο Ντονμπάς και στόχο έχει την «αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Υπογράμμισε δε ότι η Μόσχα δεν έχει στόχο την κατάληψη της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.