ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Άοπλος άντρας εκτελείται από αντάρτες μπροστά στον φακό τηλεοπτικού συνεργείου!

Συρία: Άοπλος άντρας εκτελείται από αντάρτες μπροστά στον φακό τηλεοπτικού συνεργείου!

Ένας άοπλος άντρας εκτελείται από Σύρους αντάρτες μπροστά στο φακό τηλεοπτικού συνεργείου. γιατί ήταν πιστός ακόλουθος του καθεστώτος Άσαντ!

Η εκτέλεση, την οποία μαγνητοσκόπησε τηλεοπτικό συνεργείο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Χάρεμ, κοντά στο Χαλέπι, όπου οι αντάρτες έχουν περικυκλώσει εκατοντάδες στρατιώτες και παραστρατιωτικούς Σαμπίχα πιστούς στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Αφού κατέλαβαν μία συνοικία έπειτα από σφοδρές μάχες, έλεγξαν κάθε σπίτι.

Από ένα κτίριο έβγαλαν βίαια έναν μεσήλικα, ντυμένο με κάζουαλ ρούχα, με μαύρη γενειάδα και άοπλο. Έμοιαζε φοβισμένος καθώς παρέπαιε στον δρόμο. Τρεις άντρες ύψωσαν τα Καλάσνικοφ. Ακούστηκε ένας πυροβολισμός, ένας δεύτερος. Ένας τρίτος. Ο άνδρας άρχισε να πέφτει. Πάντα χωρίς να βγάλει κανέναν ήχο. Κι άλλοι πυροβολισμοί. Έμεινε ακίνητος. Οι εκτελεστές του τον αποτέλειωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Στους διοικητές των ανταρτών που προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιορκία τους στην Χάρεμ σαν υπόδειγμα δράσης μιας πειθαρχημένης δύναμης, η εκτέλεση προκάλεσε αμηχανία. Δίνει επίσης μια απόδειξη ότι οι παραστρατιωτικοί του Άσαντ, οι Σαμπίχα, δεν έχουν το μονοπώλιο στις ακρότητες.

Ένας διοικητής των ανταρτών είπε ότι προσπάθησε να σταματήσει τους άνδρες του αλλά δεν τα κατάφερε. Άλλοι αντάρτες αξιωματικοί είπαν ότι οι μαχητές ήταν έξαλλοι γιατί είχαν μεγάλες απώλειες και ότι ο άνδρας ήταν αξιωματικός του τακτικού στρατού -αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί δεν θα έστεκαν σε ένα δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου.

«Δεν είμαστε οι δικαστές τους, ο θεός είναι», είπε ο διοικητής τους, ο οποίος έχασε τη ζωή του και ο ίδιος αυτή την εβδομάδα σε έναν αεροπορικό βομβαρδισμό.

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν εκτενώς τις κατηγορίες για ακρότητες από αντιπάλους του καθεστώτος, που η Δαμασκός χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» οι οποίοι έχουν σκοπό να καταστρέψουν τη συριακή κοινωνία.

Δεν υπήρξε καμιά τιμωρία για τους μαχητές που σκότωσαν τον αιχμάλωτό τους την περασμένη εβδομάδα πέρα από την επίπληξή τους, σύμφωνα με διοικητές τους. Μετά την εκτέλεση η μονάδα συνέχισε την δράση της.

Αλλού στη Χάρεμ, δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters είδαν τέσσερις σορούς στρατιωτών που φορούσαν τις στολές τους τοποθετημένες στη σειρά, με τραύματα από σφαίρες στα κεφάλια.

Όλο και περισσότερες εκτελέσεις έρχονται στο φως, καθώς σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Διαδίκτυο εικονίζονται αντάρτες σε άλλη περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ να στήνουν στρατιώτες σε έναν τοίχο και να τους πολυβολούν, ενέργεια που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είπε πως μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.