ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Φλέγεται» η Ιντλίμπ: Μετράνε πτώματα οι Τούρκοι – Αιματηρές συγκρούσεις με 70 νεκρούς (φώτο-βίντεο)

«Φλέγεται» η Ιντλίμπ: Μετράνε πτώματα οι Τούρκοι – Αιματηρές συγκρούσεις με 70 νεκρούς  (φώτο-βίντεο)

Ισχυρά πλήγματα από ομάδα τζιχαντιστών που διατηρεί σχέσεις με Αλ Κάϊντα και ISIS δέχονται από το πρωί οι θέσεις τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και φιλότουρκων, Σύρων, τουρκομάνων κατά κύριο λόγο, ανταρτών στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Οι συγκρούσεις έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες ώρες, με δεκάδες νεκρούς και μεγάλες υλικές ζημιές στις τάξεις των Τούρκων.

Μάλιστα όπως μεταδίδει το λιβανέζικο δίκτυο Al Mayadeen, η σφοδρότητα της επίθεσης είναι τέτοια που οι φιλοτουρκικές οργανώσεις δεν θα αντέξουν χωρίς να εισέλθουν κύριες δυνάμεις του τουρκικού Στρατού στην σύγκρουση.

Μία τουρκική μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, ήδη «ζεσταίνει» μηχανές και από αύριο το πρωί στοιχεία της θα αρχίσουν να καταφθάνουν στα προάστια της Ινλίμπ πρώτα για να απεγκλωβίσουν ένα τουρκικό λόχο που έχει εγκλωβιστεί από την επίθεση.

Το λιβανέζικο δίκτυο μεταδίδει την πληροφορία ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Οργάνωση Απελευθέρωση της Δαμασκού έχει θέσει υπό τον έλεγχο του σημαντικά κέντρα στην επαρχία του Χαλεπιού και σε περιοχές του Ίντλιμπ.

Μέχρι στιγμής, οι αιματηρές συγκρούσεις έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 70 νεκρούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έθεσε ακόμη συγκεκριμένους όρους για την τελική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων. Η αναχαίτιση του Ιράν στα συριακά εδάφη, η τελική ήττα του Ισλαμικού Κράτους και η προφύλαξη των Κούρδων, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις-προτεραιότητες σε ό,τι αφορά τα νέα βήματα των Αμερικανών στη Συρία.

https://twitter.com/StrategicNews1/status/1080806125493194755


https://twitter.com/RisboLensky/status/1080838134592688128



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.