ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του γαλλικού Στρατού στο Μάλι

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του γαλλικού Στρατού στο Μάλι

Περισσότεροι από 4.000 ανδρες του γαλλικού Στρατού έχουν ανεπτυχθεί μέχρι σήμερα στο Μάλι ωστόσο η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί να αρχίσει την απόσυρση των στρατευμάτων της τον Μάρτιο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανάληψης της ευθύνης για την ασφάλεια της αφρικανικής χώρας από τα αφρικανικά στρατεύματα που θα τελούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Οι γαλλικές δυνάμεις έχουν ήδη σκοτώσει «αρκετές εκατοντάδες» ισλαμιστών μαχητών στο πλαίσιο της πολυήμερης εκστρατείας τους στο Μάλι, ενώ παράλληλα έχουν εμπλακεί σε μάχες  εναντίον των ανταρτών που επιχειρούν στα περίχωρα της πόλης Γκάο στην αφρικανική χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στις ορεινές περιοχές βόρεια της Κιντάλ, όπου οι αντάρτες έχουν καταφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μαχητικά της γαλλικής Αεροπορίας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 αποστολές κρούσης εναντίον 30 κύριων στόχων μέσα στο έδαφος του Μάλι.

Επιπλέον αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία εκτελούν επί 24ώρου βάσεως αποστολές επιτήρησης από την έναρξη των επιχειρήσεων στην αφρικανική χώρα.

Από τη γαλλική δύναμη περίπου οι μισοί ανήκουν σε επίλεκτες αερομεταφερόμενες μονάδες και Ειδικές Δυνάμεις της Λεγεώνας των Ξένων και μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο το τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών στη πόλη Κιντάλ στο βορειοανατολικό τμήμα του Μάλι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρεται ότι οι ισλαμιστές αντάρτες τράπηκαν σε φυγή μετά από επιλεγμένες προσβολές θέσεων τους με κατευθυνόμενα πυρομαχικά από μαχητικά Mirage 2000D και RAFALE ενώ αψιμαχίες σημειώθηκαν στις πόλεις Konna και Gao χωρίς όμως να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι εγχώριοι ισλαμιστές τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα αποδείχτηκαν κατώτεροι των γαλλικών στρατευμάτων σε όλες τις περιπτώσεις και οι περισσότεροι από αυτούς τράπηκαν σε φυγή στη θέα των τεθωρακισμένων του γαλλικού Στρατού. Πϊσω τους άφησαν υποδομές και εξοπλισμό που αποκάλυψε ότι απολάμβαναν μεγάλης χρηματοδότησης ενώ πολλοί από αυτούς παρά τις απώλειες που έχουν υποστεί εξακολουθούν να διαφεύγουν και παραμένουν μια αξιόπιστη απειλή για τη σταθερότητα στη περιοχή.

Οι γαλλικές δυνάμεις συνεχίζουν επίσης εκτός από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις να ερευνούν για 7 γάλλους πολίτες των οποίων η τύχη αγνοείται καθώς έπεσαν θύματα απαγωγής από ισλαμιστές. Πιστεύεται ότι κρατούνται σε στρατόπεδο της Αλ Κάιντα σε απομονωμένη ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με την Αλγερία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.