Μόσχα: «Ποια σύγκρουση συριακού και τουρκικού Στρατού; – Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα – Εγγυούμαστε εμείς για αυτό»

Μόσχα: «Ποια σύγκρουση συριακού και τουρκικού Στρατού;  – Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα – Εγγυούμαστε εμείς για αυτό»

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων του συριακού Στρατού και των τουρκικών δυνάμεων η Μόσχα, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και θα το εμποδίσουμε.

«Αυτό θα είναι απλά απαράδεκτο και επομένως δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο ειδικός Ρώσος απεσταλμένος για τη Συρία Alexander Lavrentyev.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι Σύροι και Τούρκοι επίσημοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε ανταλλαγή πυρών.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής Αστυνομίας περιπολούν στις γραμμές επαφής, των τουρκικών και των συριακών δυνάμεων για να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο συγκρούσεων.



Εξέγερση μελών της ISIS: Καταφεύγουν στις γραμμές του τουρκικού Στρατού

Στο μεταξύ όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ το στρατόπεδο Ein Issa κράτησης μελών της ISIS από το SDF καίγεται, με τους κρατούμενους να έχουν βάλει φωτιά και να ζητούν καταφύγιο στις τουρκικές δυνάμεις, δηλαδή στον SNA, ο οποίος αποτελείται πρακτικά από πρώην μέλη της οργάνωσης.

Στη συνέχεια η Άγκυρα θα διοχετεύσει τμηματικά τους εξτρεμιστές αυτούς μουσουλμάνους με πλούσια πολεμική εμπειρία στην Ελλάδα μέσω των γνωστών οδών (Έβρος και νησιά).


Η τουρκική προπαγάνδα από την άλλη αναφέρει ότι η κατάσταση στην πόλη Ras-Al Ain παραμένει συγκεχυμένη καθώς οι Κούρδοι «τρομοκράτες» δεν αφήνουν τους αμάχους να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, κινούνται σε τούνελ ενώ οι δυνάμεις των ισλαμιστών είναι ιδιαίτερα «προσεκτικές για να μην βλάψουν αμάχους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.