ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: «Ξεκινήσαμε τις κοινές περιπολίες με τους Ρώσους στη Συρία»

Τουρκία: «Ξεκινήσαμε τις κοινές περιπολίες με τους Ρώσους στη Συρία»

Οι τουρκικές και οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν σήμερα να κάνουν τις πρώτες κοινές περιπολίες τους στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε στο Reuters τουρκική στρατιωτική πηγή.

Οι κοινές περιπολίες της Ρωσίας και της Τουρκίας στην περιοχή προβλέπονται από συμφωνία που σύναψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι περιπολίες αυτές θα γίνονται σε βάθος 7 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος.

Ο ρωσικός στρατός θα περνά, κάθε μέρα, από τουλάχιστον 10 σημεία στην περιοχή. Οι περιπολίες καλύπτουν μία έκταση περίπου 150 χιλιομέτρων σε πέντε ώρες και πρέπει να γίνεται αναφορά σε κάθε σημείο ελέγχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν ότι η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και οι συνοριοφύλακες της Συρίας θα διευκόλυναν την αποχώρηση Κούρδων μαχητών από τη «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας εντός 150 ωρών. Συμφωνήθηκε επίσης ότι η Μόσχα και η Άγκυρα θα ξεκινήσουν κοινές περιπολίες στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.