Γαλλία και Βρετανία φαίνονται έτοιμες να ξεκινήσουν τις αποστολές όπλων στους αντάρτες της Συρίας ακόμη και χωρίς την υποστήριξη της ΕΕ δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius.

Το βρετανικό αίτημα για συνάντηση των ευρωπαίων διπλωματών με στόχο τη χαλάρωση του εμπάργκο στους εξοπλισμούς προς τη Συρία -αποβλέποντας τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών- στηρίζει το Παρίσι, ανέφερε σχετικά ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Η Γαλλία», όπως ανέφερε ο Fabius, έχει «ταυτόσημη στάση» με τη Βρετανία.

Παράλληλα, δυτικοί διπλωμάτες υποστήριξαν στο Reuters ότι το Ιράν έχει ενισχύσει την παράδοση οπλισμού στο συριακό καθεστώς.

Οι ανώνυμες αυτές πηγές υποστήριξαν ότι ο ιρανικός εξοπλισμός περνά από το Ιράν, την Τουρκία και το Λίβανο ωστόσο

Η αξιοπιστία βέβαια αυτή των «δυτικών διπλωματών» φαίνεται από το γεγονός ότι Τουρκία και Λίβανος διέψευσαν σχεδόν αμέσως τη συγκεκριμένη πληροφορία ενώ  κανείς από τους «δυτικούς» αυτούς «διπλωμάτες» δεν ανέφερε βέβαια το γεγονός ότι η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας έχει κάθε δικαίωμα να παραλαμβάνει όπλα – όπως και κάθε κρότος – βάσει διεθνών συμφωνιών που έχει συνάψει με τρίτες χώρες.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε σχετικά ότι εάν Βρετανία και Γαλλία προχωρήσουν στον εξοπλισμό των ανταρτών αυτό θα σημαίνει την παραβίαση του διεθνούς νόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr