ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τα Pantsir-S1E του Χάφταρ κατέρριψαν UAV Bayraktar – Ισλαμιστές μισθοφόρους στέλνει η Άγκυρα στην Τρίπολη (βίντεο)

Τα Pantsir-S1E του Χάφταρ κατέρριψαν UAV Bayraktar – Ισλαμιστές μισθοφόρους στέλνει η Άγκυρα στην Τρίπολη (βίντεο)

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η αντιπαράθεση στον λιβυκό εμφύλιο με ένα ακόμη οπλισμένο τουρκικό UAV Bayraktar TB2 να καταρρίπτεται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης(δυνάμεις του Χ.Χάφταρ) στο νότιο τμήμα του Bani Walid σήμερα, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις σε τάνκερ του LNA.

Τα “φλεγόμενα” τουρκικά UAV της Λιβύης, πάντως, έχουν αποδειχθεί εύκολος στόχος για τα συστήματα αεράμυνας του Εθνικού Στρατού καθώς έχουν εφοδιαστεί με τα ρωσικά συστήματα Pantsir-S1E.

Παράλληλα, σήμερα, η Τουρκία ανέπτυξε μια νέα ομάδα τουλάχιστον 2.100 Σύριων μαχητών στη Λιβύη, όπως αποκάλυψε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο δήλωσε ότι ο αριθμός των Σύρων που αγωνίζονται για την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στη Λιβύη είναι 7.400. Περίπου 2.500 ακόμα προετοιμάζονται τώρα για ανάπτυξη στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι Σύριοι μαχητές σκοτώνονται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) γύρω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη. Σύμφωνα με το SOHR, ο αριθμός των Σύριων μαχητών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε 223.

Η Τουρκία σταματά να χρηματοδοτεί ομάδα Σύριων μαχητών επειδή αρνούνται να πάνε στη Λιβύη

Σε μια δεύτερη είδηση σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε πως η Τουρκία αυτή την εβδομάδα, σταμάτησε να χρηματοδοτεί μια μαχητική φατρία αφού αρνήθηκαν να στείλουν μέλη της στη Λιβύη.

Αναφέροντας πηγές που χαρακτήρισε αξιόπιστες, το SOHR ανέφερε ότι η Τουρκία σταμάτησε να χρηματοδοτεί τη φατρία Φαϊλάκ Αλ-Ραχμάν του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) επειδή δεν έστειλε μέλη της στη Λιβύη για να βοηθήσουν τις δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύουν στην Τρίπολη .

Ο Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν, ο οποίος είχε προηγουμένως πολεμήσει ενάντια στις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή της Ανατολικής Γκούτας της Δαμασκού και στην Χομς, αναπτύσσεται επί του παρόντος σε διάφορα μέρη της βορειοδυτικής Συρίας.

Σύμφωνα με την πηγή, η χρηματοδότηση διακόπηκε με εντολή των ηγετών του υποστηριζόμενου από την Τουρκία, Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA).

Σύμφωνα με το SOHR, η αναστολή χρηματοδότησης για τον Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν, προήλθε από τον Συριακό Εθνικό Στρατό, ο οποίος ζήτησε να παράσχει έναν κατάλογο μαχητών για να τους στείλει να πολεμήσουν παράλληλα με το GNA στη Λιβύη υπό τουρκικές εντολές.

Όσοι ισλαμιστές που δεν θα δεχτούν να μεταβούν στη Λιβύη θα διακοπεί ο μισθός τους που σημαίνει ότι μάλλον θα δούμε κατά χιλιάδες φανατικούς από το μέτωπο της Συρίας να στηρίζουν τον Σάρατζ στην Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.