Αεροπορικό κτύπημα από ΗΑΕ στην Λιβύη: Mirage 2000-9 κατέστρεψαν τουρκικά UAV στη Μισράτα

Αεροπορικό   κτύπημα από ΗΑΕ στην Λιβύη: Mirage 2000-9 κατέστρεψαν τουρκικά UAV στη Μισράτα

Αεροπορική επίθεση στη Μισράτα πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη των ΗΑΕ τα οποία σταθμεύουν σε αιγυπτιακή αεροπορική βάση.

Το κτύπημα των τεσσάρων Mirage 2000-9 είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή τουρκικών όπλων και UAV ‘Bayraktar TB2 που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Τρίπολης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Εθνικός Στρατός της Λιβυής.

Η κυβέρνηση του Σάρατζ, ωστόσο, διατύπωσε την άποψη ότι οι στρατιωτικές αποθήκες που καταστράφηκαν περιείχαν υλικά που είχαν αποθηκευτεί πριν από την κατάρρευση του Μουαμάρ Καντάφι, το 2011.

Δεν επρόκειτο όμως περί αυτού: Οι αποθήκες κατασκευάστηκαν μετά το 2012 και μάλιστα, με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται το μήνυμα ΗΑΕ και Αιγύπτου προς την Τουρκία και στον Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν σαφές: Σταμάτα τώρα την ένοπλη επέμβασή στην Λιβύη.. Αυτό γιατί οι δυνάμεις της Τρίπολης, έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης και Κάιρο και Αμπού Ντάμπι θέλουν να ανακόψουν την προέλαση των τουρκόφιλων δυνάμεων.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΑΕ είχαν ως βάση εξόρμησης την Sidi Barrani η οποία βρίσκεται μεταξύ του Τομπρούκ και της Μάρσα Ματρουχ στις ακτές της Μεσογείου.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.