ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάλι οι Ρώσοι «βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά»: MiG-29 & Su-24M βομβαρδίζουν ανηλεώς τους Τούρκους στη Σύρτη

Πάλι οι Ρώσοι «βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά»: MiG-29 & Su-24M βομβαρδίζουν ανηλεώς τους Τούρκους στη Σύρτη

Όπως όλα δείχνουν η στρατηγική υποχώρηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και του Χαλίφα Χαφτάρ σταματάει στη Σύρτη, καθώς τις τελευταίες ώρες τα αεροπλάνα της Αεροπορίας του Εθνικού Στρατού της Λιβύης βομβαρδίζουν ανηλεώς τις τουρκικές θέσεις καταφέρνοντάς τους βαριές απώλειες, ενώ έχουν ρίξει και δύο τουρκικά UAV.

Συγκεκριμένα τα Su-24 και τα MiG-29 τα οποία επιδιόρθωσε και έδωσε η Ρωσία στην Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, παίζουν καταλυτικό ρόλο στην υπεράσπιση της Σύρτης, καθώς τις τελευταίες ώρες βομβαρδίζουν συνεχώς τους Τούρκους και δείχνει να καταφέρνουν να σταθεροποιήσουν το μέτωπο.

Αλλωστε επιδίωξη της Ρωσίας είναι ακριβώς αυτή: Να σταθεροποιηθεί το μέτωπο.

Αυτό συμβαίνει την ώρα που ΕΕ, ΗΠΑ και Ελλάδα αναγνωρίζουν ως επίσημη κυβέρνηση τους φιλότουρκους ισλαμιστές της Τρίπολης.

Αν και χθες η μάχη φάνταζε χαμένη με μία μαζική αντεπίθεση οι δυνάμεις του Χαφτάρ πέταξαν τους Τούρκους έξω από την πόλη και πλέον η μάχες συμβαίνουν στα νότια και στα δυτικά προάστια, με την κατάσταση πάντως να παραμένει ρευστή.

Η κατάσταση θυμίζει πολύ την Συρία το το 2015 όταν οι ισλαμιστές (υποστηριζόμενοι και τότε από ΗΠΑ & Τουρκία) είχαν φτάσει στα προάστια της Δαμασκού με τη Ρωσία να παρεμβαίνει τότε απευθείας με βομβαρδισμούς και να τους σταματάει, με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Είναι οι πρώτοι φορά που σηκώνονται αυτά τα αεροπλάνα από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, τα οποία στάλθηκαν εκεί από τη Μόσχα ως εγγύηση της τήρησης των «κόκκινων γραμμών» από τους Τούρκους. Μία από αυτές τις «κόκκινες γραμμές» φαίνεται πως είναι και η Σύρτη, αφού τα αεροπλάνα δεν σηκώθηκαν νωρίτερα για να βομβαρδίσουν πχ. την Τρίπολη.

Τρίπολη: «Δώστε μας τη Σύρτη και την Αλ Τζούφρα και θα κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Φατίχ Βίργκο δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τρίπολης θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο σε περίπτωση που της δοθούν(!) η Σύρτη και η αεροπορική βάση Αλ-Τζούφρα, ώστε να μην φτιαχτούν εκεί ρωσικές βάσεις!

Όπως όλα δείχνουν οι Τούρκοι αρχίζουν και υποχωρούν καθώς χθες έλεγαν πως θα κατακτήσουν την… Βεγγάζη.

Την ίδια στιγμή ο αιγυπτιακός Στρατός συνεχίζει να συγκεντρώνεται στα σύνορα και απειλεί να επέμβει αν οι φιλότουρκοι συνεχίσουν την επίθεση στη Σύρτη και μετά τη λήξη του τελεσίγραφου τα ξημερώματα της Δευτέρας.

https://twitter.com/DesertTiger_/status/1269965429969170434?s=20

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1269995591372877827?s=20

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1270015122577244160?s=20

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1270016846566227970?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1270001463339765762?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.