Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 44 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στην Κουντούζ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 44 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στην Κουντούζ

Οι Ταλιμπάν υποχώρησαν από στρατηγικές θέσεις και οι κυβερνητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν κατάφεραν να ανακαταλάβουν περιοχές, από τις οποίες είχαν υποχωρήσει κατά το τελευταίο τετραήμερο.

Όπως γνωστοποίησε ο στρατηγός Αντάμ Καν Ματίν, υποδιοικητής του 217ου Σώματος Στρατού, τουλάχιστον 44 μέλη των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν κι άλλα 37 τραυματίστηκαν ύστερα από μάχη που κράτησε τέσσερις ημέρες κι έλαβε χώρα στην επαρχία Κουντούζ, περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ.

Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αφγανιστάν, έγινε ανακατάληψη δύο βάσεων στην περιοχή Ιμάμ Σαχίμπ της ίδιας επαρχίας, που είχαν καταλάβει οι Ταλιμπάν στην αρχή της εβδομάδας. Οι τελευταίοι δεν έχουν προβεί, μέχρι στιγμής, σε ανακοινώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας Αμπντούλ Χαμίντ Χαμίντι, από την πλευρά του, γνωστοποίησε πως από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα και ακόμα δεκαεφτά τραυματίστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.