
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα ακόμα μία αιφνιδιαστική επίθεση στην Κωνσταντινίβκα που ουσιαστικά οδήγησε στην περικύκλωση του 80% της πόλης-φρούριο των Ουκρανών στο Ντονέτσκ.
Αξιωματικός ουκρανικής ταξιαρχίας που επιχειρεί στην κατεύθυνση ανέφερε στις 6 Ιουνίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επίθεση που υποστηρίχθηκε από τεθωρακισμένα κάτι που έχει ουσιαστικά κυκλώσει σαν λαβίδα τους Ουκρανούς οι οποίοι κινδυνεύουν να αποκλειστούν πλήρως.
Η Μόσχα μόλις χθες πρότεινε στους εγκλωβισμένους Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους στην να εγκαταλείψουν την πόλη μέσω ενός 400 μέτρων διαδρόμου προς τα βόρεια αλλιώς θα υποστούν τις συνέπειες.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η αντίδραση του ουκρανικού ανωτάτου διοικητηρίου στο Κίεβο και τι λένε οι εγκλωβισμένες δυνάμεις επί τόπου.
#Ukraine Das Moskauer Oberkommando hat den eingeschlossenen ukrainischen Soldaten und Söldnern in der UkraIndustrieStadt Konstantinovka das Angebot gemacht, durch/über einen 400 Meter-Korridor nach Norden die Stadt zu verlassen (DenaziFicato). Bis jetzt ist nicht bekannt, wie das… pic.twitter.com/0bqD5pGwcq
— YOURMEDIA AGENCY (@YourmediaAgency) June 6, 2026
Ο Ουκρανός διοικητής στην περιοχή δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούν να φτάσουν στον αυτοκινητόδρομο H-20 Κωνσταντινίβκα-Κραματόρσκ για να περικυκλώσουν ουκρανικές θέσεις στην πρώτη.
Παράλληλα οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση και του Σλοβιάνσκ με την ουκρανική αναφορά να λέει ότι μόλις χθες, 6 Ιουνίου κατέλαβαν περιοχές νοτιοδυτικά της άλλης ισχυρής πόλης-φρούριο.
Την κίνηση προς Σλοβιάνσκ εκτέλεσαν μονάδες του ρωσικού 3ου ΣΣ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.