ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ προ των πυλών; – Οι Πολωνοί θέλουν να στείλουν 10.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αναπτύσσονται μόλις 3 χλμ. από τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ προ των πυλών; – Οι Πολωνοί θέλουν να στείλουν 10.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Κλιμακώνουν την ένταση οι Πολωνοί, οι οποίοι φέρεται να είναι αποφασισμένοι να εισέλθουν -μαζί με ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις- στην Ουκρανία, κάτι που επί της ουσίας θα οδηγήσει σε πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας. 

Ένα μυστικό σχέδιο για μια «ειρηνευτική αποστολή» που περιλαμβάνει 10.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ από διαφορετικές χώρες που εισέρχονται στην Ουκρανία και επιβάλλουν μια περιορισμένη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων φέρεται να ετοιμάζει η πολωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ

Το πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Onet αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda περιμένει το πράσινο φως από τον Λευκό Οίκο για να εφαρμόσει την πρόταση.

Το σχέδιο που δημιουργήθηκε από το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας, θα προβλέπει 10.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ να αποτελούνται από ένα διεθνές σώμα που θα αποστέλλεται στην Ουκρανία για να «προστατεύσει τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους» και να επιβάλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από αυτούς.

«Σημαίνει την δημιουργία στρατιωτικών μονάδων, σε απόσταση από τις πρώτες γραμμές, που θα έχουν ως αποστολή την υπεράσπιση ανθρωπιστικών νηοπομπών με τρόφιμα και φάρμακα και εκείνων που επιτρέπουν στους αμάχους να διαφύγουν από τον κίνδυνο», αναφέρει το άρθρο.

Να θυμίσουμε εδώ ότι σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία τότε θα υπάρξει πόλεμος.

Αναπτύσσονται δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αναπτύσσονται μόλις 3 χλμ. από τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας ενώ ένα AWACS Boeing E3 Sentry πετά διαρκώς στα σύνορα με την Ουκρανία επιτηρώντας τον εναέριο χώρο.

Οι αμερικανικές και πολωνικές δυνάμεις εντοπίστηκαν στο συνοριακό πέρασμα Bobrowniki – Bierestowica μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας, δίπλα στην λευκορωσική περιοχή Grodno.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ ξεκινούν μια νέα πρόκληση δίπλα στα σύνορα με την γειτονική Λευκορωσία όπου τοποθετούν δεκάδες τεθωρακισμένα διαφόρων ειδών, πυροβολικό και άρματα μάχης για την έναρξη της άσκησης “BullRun-18” που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας μερικές ημέρες πριν.

Η εμφάνιση των δυνάμεων αυτών μόλις 3 χλμ από τα σύνορα με την Λευκορωσία δείχνει πως ίσως το ΝΑΤΟ προετοιμάζει το έδαφος για νέες προκλήσεις και πιθανότατα ετοιμάζεται να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία», αναφέρουν χαρακτηριστικά ρωσικά ΜΜΕ.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως «Υπό το πρόσχημα μιας ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ, προετοιμάζεται μια ήπια κατάληψη των εδαφών της Δυτικής Ουκρανίας, που η Βαρσοβία θεωρεί ότι ανήκουν ιστορικά στην Πολωνία.

Όλο και περισσότερες πηγές μαρτυρούν την πρόοδο των προετοιμασιών για μια επιχείρηση παρόμοια με το άνοιγμα ενός «δεύτερου μετώπου» στη Νορμανδία.

Η ίδια η Ουκρανία αρχίζει να πιστεύει σε ένα τέτοιο σενάριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, η κατάληψη ορισμένων εδαφών από την Πολωνία υπό το πρόσχημα μιας ειρηνευτικής αποστολής θεωρήθηκε ως πιθανό σενάριο ακόμη και σε συνεδρίαση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επιπλέον, ο Ουκρανός πρέσβης στην Πολωνία, Andriy Deshchytsia, δηλώνει ευθέως ότι έχει ξεκινήσει μια πλήρης προετοιμασία για επίθεση από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη χώρα αυτή. Δίνονται ακόμη και κατά προσέγγιση ημερομηνίες – τέλος Μαρτίου και μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Οι εκπρόσωποι της Ουγγαρίας ξεκαθάρισαν ότι θα εμποδίσουν κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης τέτοιων παράνομων επιχειρήσεων υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ του πολωνικού στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το άρθρο 5 του Καταστατικού Χάρτη του ΝΑΤΟ δεν θα εφαρμοστεί.

Δηλαδή, οι αναφορές για επικείμενη κατάληψη ουκρανικών εδαφών δεν είναι καθόλου φήμες καθώς αντιδρούν σε αυτό αξιωματούχοι των κρατών μελών της Ε.Ε.

Βέβαια, η Βαρσοβία δεν έχει πάρει ακόμη οριστική απόφαση. Η πολωνική ηγεσία περιμένει την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα επισκεφθεί σύντομα τη χώρα στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας. Ωστόσο, προτού λάβει την «ευλογία» της Ουάσιγκτον, η Βαρσοβία πρέπει να σκεφτεί ανεξάρτητα και να προβλέψει όλα τα αρνητικά  αποτέλεσμα που μπορεί να προκληθούν.

Η υλοποίηση των σχεδίων της Βαρσοβίας μπορεί να παρεμποδιστεί μόνο από το «δεύτερο μέτωπο» της Λευκορωσίας, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη δυτική Ουκρανία. Αλλά μέχρι στιγμής, αυτή είναι μόνο μια δυνατότητα που διατηρεί η Μόσχα για την πιο ακραία περίπτωση».

Λευκός καπνός στη ρωσική πρεσβεία στην Πολωνία

Λευκός καπνός εμφανίστηκε στη ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία, κάτι που δείχνει ότι πάμε σε κλιμάκωση. Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ κάτι τέτοιο είχε γίνει και στις 17 Φεβρουαρίου στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Κίεβο, δηλαδή ακριβώς μια εβδομάδα πριν την έναρξη της ρωσική στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Γενικά, η καύση εγγράφων είναι μια κοινή πρακτική όπου τα μέλη μιας διπλωματικής αποστολής καταστρέφουν έγγραφα πριν εκκενώσουν μια χώρα. Η καύση είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος. Η μηχανική μέθοδος χρησιμοποιείται για κατηγορίες εγγράφων με χαμηλότερη κατηγορία απορρήτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.