ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Αυστρία: 5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας

Σημαντική βοήθεια για την ενεργειακή κρίση της Ουκρανίας από την Αυστρία

Αυστρία: 5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας

Η αυστριακή κυβέρνηση θα διαθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της ενεργειακής υποδομής στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο των προσφάτων ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones που κατέστρεψαν σημαντικά ενεργειακά κέντρα, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού Trypillia, κύριου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας για το Κίεβο και άλλες περιοχές.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας της Αυστρίας και θα διανεμηθεί μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας, ενός διεθνούς οργανισμού που επιδιώκει την επέκταση της εσωτερικής ενεργειακής αγοράς της ΕΕ.

Τα χρήματα θα διατεθούν για ανταλλακτικά, γεννήτριες και γραμμές επισκευής.

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Αυστρία, Βασίλ Χιμινιέτς, ευχαρίστησε την αυστριακή κυβέρνηση για την υποστήριξη, αναγνωρίζοντας την κρίσιμη σημασία της βοήθειας για την αποκατάσταση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ενεργειακή παραγωγική ικανότητα της Ουκρανίας έχει μειωθεί κατά 8 GWh και απαιτείται περίπου 1 δισ. δολάρια για την αποκατάστασή της, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.