ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διθυραμβική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ για τα αποτελέσματα της νέας επίθεσης: Μιλά για 4.300 νεκρούς Ουκρανούς σε μία εβδομάδα!

Η έλλειψη Αεροπορία κοστίζει πολλά στους Ουκρανούς

Διθυραμβική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ για τα αποτελέσματα της νέας επίθεσης: Μιλά για 4.300 νεκρούς Ουκρανούς σε μία εβδομάδα!

Απώλειες προσωπικού της τάξης των 4.300 ατόμων είχε ο ουκρανικός Στρατός μόλις σε μία εβδομάδα κατά την διάρκεια της γενικής ρωσικής επίθεσης για απώθηση των Ουκρανών εκτός των Λαϊκών Δημοκρατιών Λουσκάνσκ, Ντόνετσκ και Ζαπορίζια, μεταξύ  9 Δεκεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2023, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας χωρίς να διαψευστεί από το Κίεβο.

Να σημειώσουμε ότι οι Ρώσοι προετοιμάζονται από ότι φαίνεται και από τις δηλώσεις Β.Πούτιν αλλά και από έγγραφο που δημοσείευσε η γερμανική Bild για μακρύ πόλεμο και για βαριές απώλειες προκειμένου να πετύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους, ακόμα και με βαριές απώλειες: Έχουν προϋπολογίσει 100.000 νεκρούς κατ’έτος, δηλαδή πάνω από 250 την ημέρα για να νικήσουν ολοκληρωτικά την Ουκρανία μέχρι το 2026.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να αυξήσουν τις απώλειές τους, γιατί δυστυχώς γι αυτούς παραμένει ως μεγάλο στρατηγικό μειονέκτημα η έλλειψη Αεροπορίας, αλλά και Αεροπορίας Στρατού, δηλαδή επιθετικών ελικοπτέρων (κατά το παλιό σοβιετικό δόγμα, βέβαια, το οποίο ακολουθούν μέχρι σήμερα Ρωσία και Ουκρανία, τα επιθετικά ελικόπτερα ή τα ελικόπτερα διπλού ρόλου -μεταφορικά και υποστήριξης μάχης- εντάσσονται στην Αεροπορία).

Γεγονός παραμένει ότι οι Ρώσοι αν και έχουν διαθέσει περιορισμένες αεροπορικές μονάδες στο ουκρανικό μέτωπο, εν τούτοις «παίζουν χωρίς αντίπαλο», με αποτέλεσμα σε όποια αεροπορική επίθεση πραγματοποιούν, τα αποτελέσματα να είναι θεαματικά.

Στο κάτωθι βίντεο ομάδα κρούσης αποτελούμενη από επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligator, gunship Mi-35M και διπλού ρόλου Mi-8 έπληξαν συγκεντρώσεις ουκρανικών μονάδων στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ-Λιμάν και προκάλεσαν βαριές απώλειες στα απροστάτευτα στρατεύματα, έστω και αν η επίθεση έγινε με απλές ρουκέτες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο χρονικό διάστημα 9-15 Δεκεμβρίου

-Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού έπληξαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 113ης Ταξιαρχίας Επίγειας Άμυνας, 57ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Πεζικού, 14ης, 21ης, 41ης, 43ης, 60ης και 115ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών στις περιοχές Sinkovka, Ivanovka, Yagodnoye, Petropavlovka και Κουπιάνσκ, περιοχή Χάρκοβο.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε πάνω από 425 στρατιώτες, πέντε άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός Leopard-2, 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 12 οχήματα και τρία πυροβόλα.

-Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι μονάδες της ομάδας “Νότος” με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής σε ορισμένες περιοχές και απέκρουσαν επίσης 49 ουκρανικές επιθέσεις.

Επιπλέον, στις περιοχές Artyomovskoe, Kleshcheevka, Kurdyumovka και Georgievka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ κτυπήθηκε  προσωπικό και εξοπλισμός.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού σε μια εβδομάδα προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε περισσότερους από 1.580 άτομα προσωπικό, 2 άρματα μάχης, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 13 οχήματα και 31 πυροβόλα πεδίου.

-Στη νότια κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Vostok απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις. Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού προκάλεσαν ζημιές σε μονάδες του 58ου μηχανοκίνητου πεζικού, της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 128ης ταξιαρχίας στις περιοχές Novomikhailovka, Ugledar, Makarovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και Levadnoe της περιοχής Ζαπορίζια.

Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε πάνω από 600 στρατιωτικούς, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 14 οχήματα και 11 πυροβόλα πυροβόλων πεδίου.

Προσβλήθηκαν μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, «Azov» και «Λεγεώνα των Ξένων».

-Στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων “Δύση” βελτίωσαν τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και απέκρουσαν 27 ουκρανικές επιθέσεις.

-Στην κατεύθυνση Krasnoliman μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Κέντρο», με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, απέκρουσαν 11 επιθέσεις των Ουκρανών και ακολούθως κτυπήθηκαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού της 24ης, 63ης, 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της 1ης, 5ης και 31ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στις περιοχές Kirovsk, Torskoye, Yampol και Grigorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Οι συνολικές ουκρανικές απώλειες για την εβδομάδα αυτή στο συγκεκριμένο μετωπο ανήλθαν σε έως και 1.100 άτομα προσωπικί, 4 άρματα μάχης, 3 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 17 οχήματα και 2 πυροβόλα.

-Στην κατεύθυνση Ζαπορίζια μονάδες των ρωσικών στρατευμάτων διεξήγαγαν ενεργό άμυνα, κατά την οποία απέκρουσαν οκτώ ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές Ραμποτίνο και στα δυτικά του Βέρμποβο.

Επιπλέον, κτυπήθηκε το προσωπικό και ο εξοπλισμός της 128ης ορεινής εφόδου, της 33ης, 65ης, 117ης και 118ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Malaya Tokmachka, Novodanilovka και Novoandreevka.

Οι απώλειες των Ουκρανών προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε έως και 335 νεκρούς και τραυματίες, 19 οχήματα και 3 αυτοκινούμενα πυροβόλα.

-Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, όλες οι προσπάθειες απόβασης των ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς στα νησιά και την αριστερή όχθη του Δνείπερου αναχαιτίστηκαν.

Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού έπληξαν μονάδες της 35ης, 36ης και 37ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, καθώς και της 124ης Ταξιαρχίας στις περιοχές της πόλης Χερσώνα και των χωριών Μπερισλάβ και Τγιαγκίνκα.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 290 στρατιωτικούς, 18 οχήματα, 17 βάρκες και εννέα συστήματα πυροβολικού.

Μέσα σε μια εβδομάδα, 82 Ουκρανοί στρατιωτικοί συνελήφθησαν και παραδόθηκαν οικειοθελώς, εκ των οποίων οι 25 αιχμαλωτίστηκαν μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τελευταίο δείχνει και στην σκληρότητα των μαχών: Ελάχιστοι αιχμάλωτοι. Αλλά και ότι οι Ουκρανοί πολεμούν, αντιστέκονται και όπου και όταν μπορούν , επιτίθενται. Και δεν παραδίδονται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.