Εκρήξεις κοντά σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία: Πιθανότατα οι Ουκρανοί χτύπησαν με HIMARS (βίντεο)

Επίθεση των Ουκρανών στην Κριμαία - Υπήρχαν ρωσικά μαχητικά στο αεροδρόμιο

Εκρήξεις κοντά σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία: Πιθανότατα οι Ουκρανοί χτύπησαν με HIMARS (βίντεο)

Ανεβάζουν την ένταση οι Ουκρανοί, καθώς φέρεται να έκαναν επίθεση στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές της ρωσικής διοίκησης στην περιοχή, τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν από την περιοχή όπου βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπελμπέκ, βόρεια της Σεβαστούπολης.

Ο ασκών χρέη κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram ότι ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. «Δεν υπάρχουν ζημιές. Κανείς δεν τραυματίστηκε», σημείωσε.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν λάμψεις στον νυχτερινό ουρανό και εκρήξεις να ακούγονται. Το Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του οπτικού υλικού.

Οπως φαίνεται σε φωτογραφία στο αεροδρόμιο υπήρχαν μαχητικά Su και ελικόπτερα Mi, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν έχουν υποστεί ζημιές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα οι Ουκρανοί χτύπησαν με Himars. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία είχε απειλήσει χθες Τετάρτη ότι θα κατεδαφίσει τη γέφυρα του Κερτς, την οποία κατασκεύασε η Μόσχα για να συνδεθεί η Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.

Μάλιστα υπήρξε απόπειρα επίθεσης από τους Ουκρανούς, με τη χρήση Bayraktar TB-2 η οποία ωστόσο δεν ήταν επιτυχημένη, καθώς καταρρίφθηκε από Pantsir S.1.

Εκκενώθηκαν δύο ρωσικά χωριά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Νωρίτερα σήμερα, δύο ρωσικά χωριά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία εκκενώθηκαν μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη πυρομαχικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μια αποθήκη πυρομαχικών τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στο χωριό Τιμόνοβο» (που απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα) στην επαρχία Μπέλγκοροντ, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του Τιμόνοβο και του γειτονικού χωριού Σολότι «μεταφέρθηκαν σε απόσταση ασφαλείας», σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.