ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ουκρανική επίθεση στον ρωσικό πυρηνικό σταθμό του Energodar – Συνετρίβησαν από τα νέα ρωσικά ΤΟΜΑ (βίντεο)

Δεύτερη απόπειρα ουκρανική απόπειρα σε 24 ώρες

Ουκρανική επίθεση στον ρωσικό πυρηνικό σταθμό του Energodar – Συνετρίβησαν από τα νέα ρωσικά ΤΟΜΑ (βίντεο)

Μετά την χθεσινή αποτυχημένη επίθεση στον ρωσικό ναύσταθμο της Σεβαστούπολης οι Ουκρανοί επιχείρησαν με ειδικές δυνάμεις τα ξημερώματα σήμερα να επιτεθούν και να καταλάβουν ή να εγκαταστήσουν προγεφύρωμα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στο Ενέργκονταρ μέσω του Δνείπερου από την περιοχή της Κakhovka.

Εντοπίστηκαν από τα συστήματα IR των Ρώσων που έχουν εγκατασταθεί περιμετρικά. Τα αποτελέσματα ήταν δραματικά,

Από τα 60 άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση μέσα σε ειδικά σκάφη ποτάμια εφόδου, δεν επέζησε ούτε ένας. Βλήθηκαν από αυτόματα  πυροβόλα των 57 χλστ. του νέου ΤΟΜΑ VMP B-18 και από πυροβόλα των 30 χλστ. επί τeθωρακισμένων BTR-82.

O πυρηνικός σταθμός έχει πλέον περάσει στην ιδιοκτησία της Ρωσίας μετά την ενσωμάτωση της Ζαπορίζια στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Δείτε τι έγινε:

https://twitter.com/200_zoka/status/1586699433894445056?s=20&t=dNWDPIwGwyHdeY3FWRmJ2w

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι για την ασφάλεια του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης. έχουν μεταφερθεί και δοκιμάστηκαν με μεγάλη επιτυχία τα νέα ρωσικά ΤΟΜΑ, VMP B-18 με το πυροβόλο των 57 χλστ. και τους αντιαρματικού πυραύλους Kornet-M, και θεωρούνται τα πλέον προηγμένα ΤΟΜΑ παγκοσμίως. Ανήκουν στην οικογένεια των οχημάτων (άρμα και ΤΟΜΠ) Armata που παρουσιάστηκαν το 2014 και ενσωματώνουν ότι πιο προηγμένο έχει η ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Εν αναμονή των TOMA Τ-15, θα αποτελέσουν την μετάβαση από το BMP-3 που έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα στην Ουκρανία (είναι ανεπτυγμένα όλα πλην, ενός Μ/Κ Λόχου. στην Λευκορωσία).

Δείτε:

https://twitter.com/SprinterMonitor/status/1586743593171050497?s=20&t=dpafLeCE034taQiAuPPAYw

To νέο ΤΟΜΑ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.