ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Ένα 3χρονο κοριτσάκι είναι η μικρότερη όμηρος που θα απελευθερώσει η Χαμάς (βίντεο)

Η «οδύσσεια» της μικρής Αμπιγκέϊλ

Ένα 3χρονο κοριτσάκι είναι η μικρότερη όμηρος που θα απελευθερώσει η Χαμάς (βίντεο)

Η μικρή Aμπιγκέιλ είναι ένα 3χρονο κοριτσάκι που έχασε και τους δύο του γονείς στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και βρίσκεται ανάμεσα στους ομήρους που θα απελευθερώσει η Χαμάς, μετά την συμφωνία με το Ισραήλ.

Η Aμπιγκέιλ Μορ Ινταν -μαζί με δύο ακόμη Αμερικανίδες που δεν κατονομάζονται, ήταν μεταξύ εκείνων που άρπαξε η Χαμάς από το κιμπούτς της στο νότιο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της αιματηρής επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου.

Ο πατέρας της Ρόι Ένταν, 43 ετών, φωτορεπόρτερ, και η σύζυγός του Σμαντάρ Ένταν, 40, δολοφονήθηκαν, αλλά εκείνη δραπέτευσε στο σπίτι ενός γείτονα.

Ο 10χρονος αδερφός της και η εξάχρονη αδερφή της, που είδαν τους γονείς τους να εκτελούνται, κρύφτηκαν για 14 ώρες και επέζησαν, ενώ η μικρή Άμπιγκειλ απήχθη. Η θεία της, Eλίζαμπεθ Ναφτάλι, η οποία ζει στο Λος Άντζελες, είπε πώς η οικογένεια προσεύχεται να τηρηθεί η συμφωνία και το κορίτσι τελικά να απελευθερωθεί.

Είπε στο CNN: «Περάσαμε τις τελευταίες επτά εβδομάδες με ανησυχία, απορία, προσευχή, ελπίδα.

Το μόνο πράγμα που κρατάμε όλοι μας είναι αυτή η ελπίδα τώρα που η Άμπιγκεϊλ έρχεται σπίτι, θα έρθει σπίτι μέχρι την Παρασκευή στα 4α γενέθλιά της. Πρέπει να δούμε την Aμπιγκέιλ να απελευθερώνεται και μετά θα μπορέσουμε να το πιστέψουμε».

Η εξάχρονη αδερφή της Άμπιγκεϊλ, Αμαλία, και ο 10χρονος αδερφός της Μάικλ, είδαν τη Χαμάς να μπαίνει στο σπίτι τους και να δολοφονεί τη μητέρα τους.

Τα δύο παιδιά έτρεξαν να βρουν τον πατέρα τους, που ήταν έξω κρατώντας την Άμπιγκεϊλ. Άρχισαν να τρέχουν για να γλιτώσουν, αλλά ένα μέλος της Χαμάς σκότωσε τον Ρόι.

Τα μεγαλύτερα παιδιά έτρεξαν πίσω στο σπίτι τους, όπου βρισκόταν το άψυχο σώμα της μητέρας τους, και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα. Ο Μάικλ έκανε ένα ανατριχιαστικό τηλεφώνημα στον παππού του Κάρμελ ενώ ήταν παγιδευμένοι μέσα στην ντουλάπα.

«Παππού, τρομοκράτες σκότωσαν τον μπαμπά έξω από το σπίτι, σκότωσαν τη μαμά και η Άμπιγκειλ είναι μέσα. Είμαι μόνος με την Αμαλία».

Κρύφτηκαν εκεί για 14 ώρες μέχρι να τους έσωσε ένας συγγενής τους και να τους οδήγησε σε ένα καταφύγιο. Η Άμπιγκεϊλ, το μικρότερο αδερφάκι, κατάφερε με κάποιο τρόπο να βρει το δρόμο για τη γειτόνισσα της.

Η οικογένεια Μπρόντατς πήρε την Άμπιγκεϊλ καθώς ξεκίνησε το μακελειό. Η μητέρα, η Άγαρ, τα τρία της παιδιά και η Άμπιγκεϊλ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Η θεία της Άμπιγκεϊλ, Ελίζαμπεθ που έχει εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με έδρα το Λος Άντζελες, είπε στο Grazia στις 8 Νοεμβρίου: «Δεν έχουμε ακόμη ακούσει τίποτα για το πού βρίσκεται τις συνθήκες στις οποίες ζει ή πότε μπορεί να απελευθερωθεί. Είναι απολύτως αφόρητο.

Να χάσω την ανιψιά μου και τον άντρα της, να ξέρω ότι υπάρχει ένα κοριτσάκι που είναι κάπου μόνο του, δεν υπάρχει τέτοιος πόνος.

Η Άμπιγκεϊλ είναι ένα τόσο όμορφο παιδί, πολύ έξυπνο και ανεξάρτητο. Η υπέροχη μητέρα της ήταν μια στοχαστική, έξυπνη γυναίκα και είχε μεγαλώσει αυτά τα τρία απίστευτα παιδιά. 

Η Άμπιγκεϊλ είναι τριών και ενώ δεν έχει πλέον γονείς, έχει μια τεράστια οικογένεια γεμάτη αγάπη: παππούδες και γιαγιάδες που την αγαπούν και τα αδέρφια της. Όταν επιστρέψει σε εμάς, θα μείνει μαζί τους.

Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να αγκαλιάσω αυτό το κοριτσάκι και να του πω ότι το αγαπούν και ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια της είναι απελπισμένα για την επιστροφή της.

Είναι συντετριμμένα και σοκαρισμένα, έχασαν τα πάντα σε μια ανάσα – αλλά διατηρούν την ελπίδα ότι η Άμπιγκεϊλ θα επιστρέψει σύντομα μαζί τους. Ολοι αυτό κάνουμε.

Οι γονείς της κηδεύτηκαν στις 20 Οκτωβρίου».

Εκτιμάται ότι 236 άτομα συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου, από το Ισραήλ, την Ταϊλάνδη, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Αργεντινή, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και άλλες χώρες.

Δεν είναι σαφές πόσοι είναι ακόμα ζωντανοί. Οι εννέα από τους 236 πιστεύεται ότι είναι πολίτες των ΗΠΑ. Η Χαμάς έχει απελευθερώσει τέσσερις ομήρους μέχρι σήμερα.

Η Ισραηλινοαμερικανίδα μητέρα και κόρη Τζούντιθ Ράαναν, 59 ετών, και Nάταλι Ράαναν 17 ετών, αφέθηκαν ελεύθερες στις 20 Οκτωβρίου, καθώς και δύο Ισραηλινοί πολίτες – ο Γιοσεβέντ Λιφσιτζ, 85 ετών και ο Nούριτ Κούπερ 79 ετών που επέστρεψαν στις 23 Οκτωβρίου.

Η Γαλλία ελπίζει ότι οι οκτώ πολίτες της που πιστεύεται ότι είναι όμηροι θα απελευθερωθούν επίσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν Γάλλοι στην πρώτη παρτίδα ομήρων που θα απελευθερωθούν», δήλωσε η Κατρίν Κολόνα στο ραδιόφωνο France Inter. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι χαιρετίζει τη συμφωνία, αλλά ευελπιστεί να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι. «Η σημερινή συμφωνία θα πρέπει να φέρει στο σπίτι επιπλέον Αμερικανούς ομήρους και δεν θα σταματήσω μέχρι να απελευθερωθούν όλοι», είπε.

Η Επιτροπή για τις Υποθέσεις Κρατουμένων στην Παλαιστινιακή Αρχή με έδρα τη Ραμάλα είπε ότι περισσότεροι από 7.800 Παλαιστίνιοι έχουν φυλακιστεί από το Ισραήλ, μεταξύ των οποίων 85 γυναίκες και 350 παιδιά.

Οι περισσότεροι κρατήθηκαν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες ή για επεισόδια όπως η ρίψη ρουκετών. Το Ισραήλ πρόκειται να απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των 50 ομήρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.