ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Επιμένει ο Ν.Κουλέμπα: «Θα απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη – Δεν μας ενδιαφέρει πόσος χρόνος θα χρειαστεί»

«Στόχος μας η επαναφορά των συνόρων του 1991»

Επιμένει ο Ν.Κουλέμπα: «Θα απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη – Δεν μας ενδιαφέρει πόσος χρόνος θα χρειαστεί»

Επιμένει σε σενάρια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς υποστήριξε ότι στόχος είναι να ανακαταληφθούν όλα τα εδάφη που βρίσκονται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα χρειαστεί.

«Στόχος μας είναι η νίκη, η νίκη με τη μορφή της απελευθέρωσης των εδαφών μας εντός των συνόρων (της Ουκρανίας) του 1991. Και δεν μας ενδιαφέρει πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Όσο ο ουκρανικός λαός μοιράζεται αυτόν τον στόχο, η ουκρανική κυβέρνηση θα κινείται χέρι-χέρι με τον ίδιο της τον λαό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Κίεβο.

Το Κίεβο ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή του τον Ιούνιο, αλλά συνεχίζει να δίνει σκληρές μάχες καθώς παλεύει να διασπάσει τις βαριά οχυρωμένες ρωσικές θέσεις.

Όμως η Ουκρανία δεν δέχεται πιέσεις από τους δυτικούς συμμάχους της, οι οποίοι έχουν παράσχει εκτεταμένη βοήθεια στον στρατό, δήλωσε ο Κουλέμπα.

«Δεν το αισθανόμαστε αυτό», τόνισε στο AFP, αναγνωρίζοντας «μια αύξηση των φωνών των σχολιαστών και των εμπειρογνωμόνων στον δημόσιο χώρο» που συζητούν τα κέρδη της προέλασης της Ουκρανίας στις γραμμές του μετώπου στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Ο ίδιος ενθάρρυνε αστειευόμενος τους επικριτές της επίθεσης της Ουκρανίας να «πάνε και να ενταχθούν στη λεγεώνα των ξένων» για να βοηθήσουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας. «Είναι εύκολο να λες ότι θέλεις όλα να είναι καλύτερα όταν δεν είσαι εκεί».

«Η Ουκρανία χρειάζεται σταθερή προμήθεια δυτικών όπλων»

Είπε, ωστόσο, ότι η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να χρειάζεται σταθερή προμήθεια δυτικών όπλων και πυρομαχικών έως ότου ο στρατός της εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από όλα τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να νικήσουμε, χρειαζόμαστε περισσότερα, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, γιατί ο πόλεμος είναι μια πραγματικότητα, και σε αυτή την πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», επισήμανε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ στο AFP.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.