ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Γαλλία για Μέση Ανατολή: «Πιο μεγάλος από ποτέ ο κίνδυνος ανάφλεξης στην περιοχή»

«Κανείς δεν θα κερδίσει από μια κλιμάκωση»

Γαλλία για Μέση Ανατολή: «Πιο μεγάλος από ποτέ ο κίνδυνος ανάφλεξης στην περιοχή»

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό της Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Παρότρυνε το «Ιράν και τους πληρεξούσιούς του» να σταματήσουν τις «αποσταθεροποιητικές τους ενέργειες».

Η ΥΠΕΞ της Γαλλίας δηλώνει ότι «έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα: ο κίνδυνος περιφερειακής ανάφλεξης δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος, το Ιράν και οι συνεργάτες του πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις αποσταθεροποιητικές τους ενέργειες. Κανείς δεν θα κερδίσει από μια κλιμάκωση», αναφέρει το μήνυμα που ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, μετά τη συνομιλία της με τον Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Το Ιράν κατηγορείται ότι παίζει καταλυτικό ρόλο στις ταραχές στη Μέση Ανατολή.

Η Τεχεράνη έχει δημιουργήσει τον «άξονα της αντίστασης», εχθρικό προς το Ισραήλ, βασιζόμενη σε συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή, κυρίως στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σε ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία και στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Οι τελευταίοι πραγματοποιούν επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς τον Οκτώβριο, διαταράσσοντας σοβαρά το διεθνές εμπόριο.

Η Κολονά είχε ανακοινώσει προηγουμένως στο X ότι είχε σήμερα συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό της Σάμεχ Σούκρι.

«Η Αίγυπτος και η Γαλλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την απομάκρυνση των πιο βαριά τραυματιών», ανέφερε το μήνυμά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τους αδιάκοπους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από τις 7 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί 22.722 άνθρωποι στη Γάζα, κυρίως γυναίκες, μικρά παιδιά και έφηβοι, και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 58.000, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.