ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Γάζα: To Iσραήλ πρότεινε στη Χαμάς νέα εκεχειρία και συμφωνία για την απελευθέρωση 40 ομήρων

Μέσω Κατάρ η πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία

Γάζα: To Iσραήλ πρότεινε στη Χαμάς νέα εκεχειρία και συμφωνία για την απελευθέρωση 40 ομήρων

Το Ισραήλ, φέρεται να πρότεινε στη Χαμάς νέα εκεχειρία διάρκειας τουλάχιστον μιας εβδομάδας για την απελευθέρωση κι άλλων ομήρων, που κρατώνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το Axios επικαλούμενο δύο Ισραηλινούς αξιωματούχους και άλλη μια πηγή ενήμερη των εξελίξεων το Ισραήλ περιμένει από τη Χαμάς ως αντάλλαγμα την απελευθέρωση περίπου 40 ομήρων.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, είχε αφήσει ανοικτό από την προηγουμένη το ενδεχόμενο μιας νέας κατάπαυσης του πυρός: «Το Ισραήλ είναι έτοιμο για μια νέα ανθρωπιστική παύση και αποστολή πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα διευκολύνει την απελευθέρωση ομήρων», είπε σε διπλωμάτες σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Μέσω Κατάρ η πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Axios η πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία τουλάχιστον μιας εβδομάδας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των 40 ομήρων διαβιβάστηκε μέσω του Κατάρ.

Είναι η πρώτη πρόταση από την ισραηλινή πλευρά μετά την κατάπαυση του πυρός για μία εβδομάδα τον περασμένο μήνα όταν απελευθερώθηκαν 105 ισραηλινοί όμηροι και 240 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές.

Διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν τη Δευτέρα ότι ο επικεφαλής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα και ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς διαβουλεύτηκαν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι στη Βαρσοβία για νέες διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς, η οποία είχε προηγουμένως απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο όσο συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Ισραήλ εκτιμούν ότι κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι 129 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας. Την Τρίτη η παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με δύο ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, που ζητούσαν να ασκηθεί πίεση στην ισραηλινή ηγεσία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται στην Αίγυπτο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε για συνομιλίες με στόχο μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και μια ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων με το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χανίγιε, που ζει στο Κατάρ, θα ηγηθεί μιας «υψηλού επιπέδου» αντιπροσωπείας της Χαμάς στην Αίγυπτο, δήλωσαν την Τρίτη πηγές προσκείμενες στην παλαιστινιακή οργάνωση. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται συνομιλίες με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Αμπάς Καμέλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.