ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται το πυρηνικό του οπλοστάσιο ως μέσο ειρήνης»

«Προσαρμοζόμαστε στις τρέχουσες απειλές» δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται το πυρηνικό του οπλοστάσιο ως μέσο ειρήνης»

Σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη ανακοίνωση για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Δύσης, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε σήμερα στις ενέργειες της Συμμαχίας για την προσαρμογή στις «νέες απειλές ασφαλείας» εξετάζοντας τις πρόσφατες πυρηνικές ασκήσεις της Ρωσίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενόψει της διήμερης συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της οποίας θα συνεδριάσει η Ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού της Συμμαχίας, ο Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε το πυρηνικό οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ «υπέρτατη εγγύηση ασφαλείας» και μέσο για τη διαφύλαξη της ειρήνης.

Παρότι είναι ευρέως γνωστό πως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πυρηνικές βόμβες σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη, σπανίως αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αναφέρονται δημοσίως σε αυτά τα όπλα.

Αναφερόμενος σε αυτό που αποκάλεσε «τρέχουσα προσαρμογή» του πυρηνικού οπλοστασίου του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι η Ολλανδία διακήρυξε τον Ιούνιο πως τα πρώτα της μαχητικά F-35 είναι έτοιμα να φέρουν πυρηνικά όπλα και ότι οι ΗΠΑ εκσυγχρονίζουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους στην Ευρώπη.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ότι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μια «επικίνδυνη ρητορική» της Ρωσίας για τα πυρηνικά, καθώς και αυξημένο αριθμό στρατιωτικών ασκήσεων ετοιμότητας για τη χρήση τους.

Χθες Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως ρωσικά και λευκορωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν το δεύτερο στάδιο ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, με φόντο τις απειλές από χώρες της Δύσης.

Από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου 2022, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η Μόσχα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να αμυνθεί, σε περίπτωση που απειληθεί η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε επίσης στον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών όπλων της Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι το Πεκίνο αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αυξήσει τους πυρηνικούς πυραύλους του, εκ των οποίων κάποιοι είναι σε θέση να πλήξουν εδάφη χωρών του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.