
Η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύκτας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ουκρανία, εκτοξεύοντας περισσότερα από 440 drones και 32 πυραύλους.
Μάλιστα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για μία «από τις πιο φρικτές επιθέσεις».
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο.
«Είμαστε σε επαφή με όλους τους εταίρους σε κάθε επίπεδο για να διασφαλίσουμε μια κατάλληλη απάντηση. Οι τρομοκράτες είναι αυτοί που θα πρέπει να νιώσουν τον πόνο, όχι οι αθώοι ειρηνικοί πολίτες», ανέφερε ο Ζελένσκι στο Χ, που δημοσίευσε και βίντεο.
Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο Τιμούρ Τκατσένκο, είχε επισημάνει ότι μόνο η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε στόχος 175 ρωσικών drones, τουλάχιστον 14 πυραύλων cruise και τουλάχιστον δύο βαλλιστικών πυραύλων.
Από την πλευρά του ο προσωπάρχης του Ζελένσκι, ο Αντρίι Γερμάκ, επέκρινε την απουσία «επαρκούς αντίδρασης» του πολιτισμένου κόσμου στις επιθέσεις της Ρωσίας.
«Ένα κράτος που διαθέτει πυρηνικό όπλο μπορεί απλώς να σκοτώνει αμάχους σε πολυκατοικίες, να αρνείται μια εκεχειρία και να μην υπάρχει επαρκής αντίδραση από τον πολιτισμένο κόσμο. Γιατί; Και πόσοι πολίτες και παιδιά πρέπει ακόμη να πεθάνουν;», διερωτήθηκε ο Γερμάκ στο Telegram.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σίμπιχα σχολίασε στο Χ ότι η φονική ρωσική επίθεση εναντίον του Κιέβου την ώρα που διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής της G7 έστειλε ένα μήνυμα ασέβειας προς τις ΗΠΑ και τους άλλους ηγέτες που έχουν ζητήσει τον τερματισμό του πολέμου.
«Ο στόχος του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν είναι πολύ απλός: να κάνει τους ηγέτες της G7 να μοιάζουν αδύναμοι. Μόνο τα ισχυρά βήματα και η πραγματική πίεση προς τη Μόσχα μπορούν να τον διαψεύσουν», τόνισε ο Σίμπιχα.
This night, Russia launched a massive and brutal strike against Ukraine. Hundreds of drones and missiles targeting civilians. Kyiv suffered particularly severe attacks.
Putin does this on purpose, just during the G7 summit. He sends a signal of total disrespect to the United… pic.twitter.com/4XHoKWPu3R
— Andrii Sybiha 🇺🇦 (@andrii_sybiha) June 17, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.