ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Τσεχία θα παραλάβει 15 άρματα μάχης Leopard 2A4 από τη Γερμανία

Σε αντάλλαγμα εκείνων που θα στείλει στην Ουκρανία

Η Τσεχία θα παραλάβει 15 άρματα μάχης Leopard 2A4 από τη Γερμανία

Η Τσεχία θα παραλάβει από τη Γερμανία 15 άρματα μάχης Leopard 2A4, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με βάση την οποία θα δωρίσει τα δικά της άρματα, σοβιετικής κατασκευής, στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή αυτή και θα εκπαιδεύσει τους Τσέχους στρατιώτες στη χρήση των αρμάτων.

Οι Τσέχοι θα αρχίσουν επίσης συνομιλίες με τη Γερμανία για την αγορά άλλων 50, πιο σύγχρονων αρμάτων Leopard 2A7 τα επόμενα χρόνια.

Τα άρματα που θα δωρίσει η Γερμανία αναμένεται να παραδοθούν εντός του έτους.

«Η Γερμανία υπήρξε ο βασικός οικονομικός εταίρος μας για πολύ καιρό. Όχι όμως στον αμυντικό τομέα και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα άρματα, αλλά στη διμερή συνεργασία μας γενικότερα», είπε η υπουργός Άμυνας Γιάνα Τσερνότσοβα.

Η Τσεχία διαθέτει σήμερα 30 εκσυγχρονισμένα άρματα T-72M4CZ και πολλές δεκάδες ακόμη που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί και δεν χρησιμοποιούνται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχει ήδη στείλει κάποια από τα παλαιότερα άρματά της στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς και βαρύ οπλισμό όπως αντιαεροπορικά όπλα, εκτοξευτήρες ρουκετών, πυροβόλα και οχήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.