ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θρύλο οι Έλληνες! Θρήνο οι Ιταλοί!

Ρωσία: Νέα παραλλαγή των πυραύλων Kh-101 – Σε ρόλο «bunker buster»

Για πλήγμα ενάντια στις υπόγειες βάσεις των F-16 ετοιμάζεται η ρωσική Αεροπορία

Ρωσία: Νέα παραλλαγή των πυραύλων Kh-101 – Σε ρόλο «bunker buster»

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακοίνωσαν ότι οι ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις άρχισαν να εφοδιάζουν τους πυραύλους Kh-101 με διπλή κεφαλή.

Βάσει των αναφορών, οι Ρώσοι τροποποιούν συνεχώς τα συστήματαμε τρεις κύριους άξονες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης: για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα τους απέναντι στα αντιαεροπορικά συστήματα της ουκρανικής Αεράμυνας, για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά και φονικότητά τους, και για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν παλαιότερα μοντέλα κεφαλών σε πυραύλους με τα ανανεωμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και καθοδήγησης.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η τροποποίηση πιθανόν να μείωσε το βεληνεκές των πυραύλων κατά το ήμισυ.

Παρ’ όλα αυτά, η ρωσική Αεροπορία Μεγάλου Βεληνεκούς δεν απαιτεί τη χρήση του πλήρους βεληνεκούς των πυραύλων για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία, καθώς τα ρωσικά στρατηγικά και τακτικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πραγματοποιούν τις εκτοξεύσεις των βλημάτων σχετικά κοντά στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Αναφέρεται ότι «η δεύτερη πολεμική κεφαλή (tandem warhead) σχεδιάστηκε για αυξημένη ισχύ πυρός εναντίον του στόχου», κάτι που κατά πάσα πιθανότητα στοχεύει στην παροχή υποστρατηγικού πλήγματος κατά οχυρωμένων τοποθεσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φαίνεται πως η Ρωσία έχει ήδη έτοιμη την απάντηση στα σχέδια των Ουκρανών για την κατασκευή bunker για τα F-16 που θα παραλάβουν από το ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.