ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραηλινός στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά συναδέλφων του γιατί είδε εφιάλτη

Είχε πολεμήσει στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινός στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά συναδέλφων του γιατί είδε εφιάλτη

Ισραηλινός στρατιώτες που διέμενε σε ένα στρατιωτικό θέρετρο στην Ασκελόν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μόλις ξύπνησε από έναν εφιάλτη, τραυματίζοντας άλλους στρατιώτες, αναφέρει η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης είχε αποσυρθεί από τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας μαζί με τη μονάδα του και έμενε στο θέρετρο στο πλαίσιο περιόδου αναψυχής που επιβάλλεται από τον στρατό.

Ο άνδρας, που φαίνεται ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες (PTSD), ξύπνησε από εφιάλτη και άρχισε να πυροβολεί τον τοίχο της κρεβατοκάμαράς του.

Αρκετοί στρατιώτες που κοιμούνταν στο δωμάτιο μαζί του τραυματίστηκαν από τα θραύσματα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Λόγω της φύσης του περιστατικού, ο στρατιώτης δεν έχει ανακριθεί ακόμη από τη Στρατιωτική Αστυνομία, καθώς προηγείται η εξέταση από ψυχιάτρους.

Τα περιστατικά της σφαγή Ισραηλινών πολιτών από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οι εμπειρίες των στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει σοβαρό μετατραυματικό στρες σε πολλούς στρατιώτες, οι οποίοι χρειάζονται εξειδικευμένη θεραπεία για να ανακάμψουν, γράφει η Jerusalem Post.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ δημιούργησε εθνική κλινική μετατραυματικού στρες για τη θεραπεία πολιτών και στρατιωτών, η οποία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.