ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Κόλαση» στην ρωσική πόλη Σεμπεκίνο στο Μπέλγκοροντ: Σφοδροί ουκρανικοί βομβαρδισμοί με πολλούς τραυματίες και καταστροφές (βίντεο) (upd)

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Αποκρούσαμε τρεις ουκρανικές εισβολές τη νύχτα»

«Κόλαση» στην ρωσική πόλη Σεμπεκίνο στο Μπέλγκοροντ: Σφοδροί ουκρανικοί βομβαρδισμοί με πολλούς τραυματίες και καταστροφές (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση: 12:55): Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να επιτίθενται εδώ και ώρες στην συνοριακή πόλη Σεμπεκίνο.

 Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, ένας μεγάλος ξενώνας έπιασε φωτιά από άμεσο χτύπημα από οβίδες ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη και το διοικητικό κτίριο.

Νωρίτερα ένα λεωφορείο είχε δεχθεί ουκρανική οβίδα. Οι πληροφορίες για τουλάχιστον 1 νεκρό μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη.

Ωστόσο, ρωσικά μέσα μεταδίδουν από το πρωί την πληροφορίες για 8 τραυματίες πολίτες, η κατάσταση των οποίων είναι άγνωστη.

Επίσης, δεν υπάρχει κάποια αναφορά για εισβολή ξένων στρατιωτών σε ρωσικό έδαφος.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες με το 5όροφο κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες:

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σχολιάζοντας το γεγονός, ανέφερε:

«Σήμερα το πρωί, μια νέα προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική ενέργεια κατά του άμαχου πληθυσμού της πόλης Σεμπεκίνο, έπεσε στο κενό.

Περίπου στις 3 τα ξημερώματα, ουκρανικοί σχηματισμοί με έως και δύο μηχανοκίνητους λόχους πεζικού, ενισχυμένοι με άρματα μάχης, επιχείρησαν να εισβάλουν.

Mε ενέργειες του ρωσικού Στρατού αποκρούστηκαν τρεις επιθέσεις από ουκρανικές τρομοκρατικές ομάδες. τρεις επιθέσεις από ουκρανικές τρομοκρατικές ομάδες.

Οι σχηματισμοί του καθεστώτος του Κιέβου αναχαιτίστηκαν, έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες. Δεν επιτρέπονται οι παραβιάσεις των συνόρων, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 Ουκρανοί τρομοκράτες».

https://twitter.com/Ian04203236/status/1664194310609289219?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1664194310609289219%7Ctwgr%5E22af64912fa05b2b6d82c2891124d11290cf0d42%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.el.gr%2Fwar%2Famyna%2Fprotofaneis-eikones-se-rosiki-poli-kt%2F

——————————————————————————————————

Με «συνεχή ουκρανικά πυρά» πλήττεται εδώ και ώρες η πόλη Σεμπεκίνο στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι και να υποστούν ζημιές πολλά κτίρια, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

Το Σεμπεκίνο απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα και αποτελεί εύκολο στόχο για τους Ουκρανούς.

«Το Σεμπέκινο είναι αντιμέτωπο με αδιάκοπα πυρά», κατήγγειλε ο Γκλαντκόφ στο Telegram, κατηγορώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν «το κέντρο και την περιφέρεια» της πόλης.

«Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δεν υπάρχουν νεκροί», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Επίσης λαμβάνουμε κλήσεις για πολλά περιστατικά ζημιών σε ιδιωτικές κατοικίες και πολυκατοικίες, σε κάποιες από τις οποίες οβίδες τρύπησαν τους τοίχους», σημείωσε.

«Φυσικά η ζωή αμάχων, των κατοίκων απειλείται. Κυρίως στο Σεμπέκινο και τα γύρω χωριά», διευκρίνισε ο Γκλαντκόφ, εξηγώντας ότι θα οργανωθεί η απομάκρυνση κατοίκων, «όταν ηρεμήσει η κατάσταση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο εχθρός δεν έχει διεισδύσει στο έδαφος της περιφέρειας Μπέλγκοροντ», αλλά «συνεχίζονται τα μαζικά πυρά».

Είναι σαφές πως το Κίεβο μετά την μεγάλη ήττα στο Μπάκχμουτ και τις τρομακτικές απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις του με οργανωμένο σχεδιασμό επιχειρεί να μεταφέρει τον πόλεμο στο ρωσικό έδαφος.

Προφανώς, αποσκοπεί στο να αναδιατάξουν οι Ρώσοι τις δυνάμεις τους στα ρωσοουκρανικά σύνορα ώστε να αναγκαστούν να αποσύρουν μονάδες από το μέτωπο του Ντόνμπας με την προοπτική η ουκρανικές δυνάμεις να βρουν κάποιο ρήγμα στην ρωσική διάταξη ώστε να μπορέσουν επιτέλους να ξεκινήσουν την περιβόητη ουκρανική αντεπίθεση.

Για τον λόγο αυτό, επιχειρείται να εμφυσήσουν πανικό και φόβο στην ρωσική κοινωνία, πως δεν είναι ασφαλής και ανά πάσα στιγμή, μπορεί να βρεθεί υπό καθεστώς πυρός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.