ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Νετανιάχου:«Αυτός ο πόλεμος απαιτεί βαρύ τίμημα» – 14 Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί το τελευταίο 24ωρο

«Είναι ένα δύσκολο πρωινό μετά από μια δύσκολη μέρα»

Μ.Νετανιάχου:«Αυτός ο πόλεμος απαιτεί βαρύ τίμημα» – 14 Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, τα συλλυπητήρια του, στους οικείους των 14 στρατιωτών που σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Ο Νετανιάχου διέψευσε ότι πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν του άσκησε επιτυχώς πιέσεις ώστε να μην πραγματοποιήσει ένα προληπτικό χτύπημα στην σιιτική τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Είναι ένα δύσκολο πρωινό μετά από μια δύσκολη μέρα», δήλωσε ο Νετανιάχου. Όλη η κυβέρνηση και ο λαός του Ισραήλ στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των ηρώων που έπεσαν στον πόλεμο για το σπίτι μας».

«Αυτός ο πόλεμος απαιτεί βαρύ τίμημα από εμάς, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να πολεμάμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι μίλησε το Σάββατο με τον Μπάιντεν και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που «μετρίασαν» για το Ισραήλ ένα ψήφισμα για τις μάχες στη Γάζα.

«Είπα στον Μπάιντεν ότι θα πολεμήσουμε μέχρι να υπάρξει ολοκληρωτική νίκη, όσο καιρό χρειαστεί. Οι ΗΠΑ το καταλαβαίνουν αυτό», διεμήνυσε.

«Υπήρξαν αναφορές ότι οι ΗΠΑ μας απέτρεψαν και μας εμποδίζουν να πραγματοποιήσουμε επιχειρήσεις στην περιοχή. Αυτό δεν είναι αληθές. Το Ισραήλ είναι κυρίαρχη χώρα. Οι αποφάσεις μας για τον πόλεμο βασίζονται στις επιχειρησιακές μας εκτιμήσεις, και όχι στις εξωτερικές πιέσεις» επέμεινε ο Νετανιάχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Wall Street Journal ανέφερε χθες ότι το Ισραήλ είχε «σηκώσει» πολεμικά αεροσκάφη με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα σημαντικό προληπτικό χτύπημα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, τέσσερις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αλλά ο Μπάιντεν έπεισε τον Νετανιάχου να μην το πράξει την τελευταία στιγμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.