ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μ.Ρούτε: «Θα αναπτύξουμε προσωρινά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στη Λιθουανία»

Το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας ανέφερε ότι η ανάπτυξη του ολλανδικού συστήματος θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες

Μ.Ρούτε: «Θα αναπτύξουμε προσωρινά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στη Λιθουανία»

Η Ολλανδία πρόκειται να αναπτύξει προσωρινά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στη Λιθουανία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαρκ Ρούτε. 

«Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται επί του παρόντος ώστε μια μονάδα της αντιαεροπορικής άμυνας Patriot να πραγματοποιήσει μια άσκηση στη Λιθουανία αυτό το καλοκαίρι», είπε ο Ρούτε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους, έχοντας στο πλευρό του τον Λιθουανό πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα.

«Τα σύνορα της Λιθουανίας είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, κάτι που τα κάνει και δικά μας σύνορα (…) και θα τα υπερασπιστούμε», πρόσθεσε.

Η ανάπτυξη του ολλανδικού συστήματος Patriot στη Λιθουανία θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες

Ο πρόεδρος Ναουσέντα χαιρέτισε την απόφαση, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «ένα σημαντικό βήμα» προς την υλοποίηση ενός μοντέλου κυκλικής εναλλαγής συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. «Πρέπει όλοι μας να θυμίσουμε ότι η περιοχή της Βαλτικής και όλη η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ συνιστούν την πρώτη γραμμή άμυνας της Συμμαχίας», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας ανέφερε ότι η ανάπτυξη του ολλανδικού συστήματος θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.