ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μόσχα: «Η Ουκρανία ετοιμάζει προβοκάτσια για χημικά όπλα»

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μ.Ζαχάροβα

Μόσχα: «Η Ουκρανία ετοιμάζει προβοκάτσια για χημικά όπλα»

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε ότι η Ουκρανία ετοιμάζει μια νέα προβοκάτσια κατά της Ρωσίας… για την χρήση χημικών όπλων, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Bucha, εκεί που οι Ρώσοι κατηγορήθηκαν για σφαγή αμάχων. 

«Δεν υπάρχει τίποτα για την Bucha. Ούτε ονόματα. Ούτε ημερομηνίες γέννησης, ούτε στοιχεία διαβατηρίων. Απλώς δεν υπάρχουν. Δεν υπήρξαν διότι όλα ήταν μια προβοκάτσια. Το καθεστώς του Κιέβου έχει σχεδιάσει κάτι αντίστοιχο και τώρα. Δεν αποκλείεται να οργανώσει μια ακόμα αντι-ρωσική πρόκληση χρησιμοποιώντας τοξικές ουσίες από τη Δύση προκειμένου να αρχίσει μια εκστρατεία στα Ηνωμένα Έθνη και στα διεθνή ΜΜΕ προκειμένου να κατηγορήσει την χώρα μας για τη δήθεν εσκεμμένη χρήση χημικών όπλων» υποστήριξε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, σε αυτήν την επιχείρηση συμμετέχουν ενεργά οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες (SBU), οι οποίες – όπως υποστήριξε – συνεργάζονται με την εταιρεία Realab που βρίσκεται στο Κίεβο.

«Η εταιρεία αυτή ειδικεύεται στην εισαγωγή χημικών αντιδραστηρίων και πρόδρομων ουσιών. Μέσω αυτής της εταιρείας, τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2023, αγοράστηκε στη Γερμανία μια μικρή παρτίδα τριαιθανολαμίνης και μια ένωση νατρίου που περιέχει άζωτο που παρήγαγε η αμερικανική εταιρεία Honeywell Research Chemicals. Η εταιρεία είναι αμερικανική, βρίσκεται στην πόλη Selz (Γερμανία)» τόνισε η Ζαχάροβα, υποστηρίζοντας πως η τριαιθανολαμίνη περιλαμβάνεται στο παράρτημα για τα χημικά της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα και πρέπει να δηλώνεται.

Εξαιρετικά τοξική

«Αυτή η ένωση είναι πρόδρομος για τη σύνθεση μιας τοξικής ουσίας με δράση φυσαλίδων, γνωστής ως μουστάρδας αζώτου.
Οι ενώσεις νατρίου που περιέχουν άζωτο είναι εξαιρετικά τοξικές και η καταστροφική τους δράση είναι παρόμοια με το κυάνιο» είπε η Ζαχάροβα, αναφέροντας πως σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, «αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την SBU για την παραγωγή στρατιωτικής δηλητηριώδους ουσίας με σκοπό την πραγματοποίηση μιας περιορισμένης κλίμακας προκλητικής ενέργειας σε έδαφος που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου στη ζώνη δράσης των στρατευμάτων μας».

Είναι έτοιμοι για τα πάντα

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας κόπωσης για το καθεστώς του Κιέβου αλλά και της μείωσης της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση, το Κίεβο είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα για να επαναφέρει το ουκρανικό στην ημερήσια ατζέντα της διεθνούς κοινότητας.

«Το καθεστώς του Ζελένσκι συνεχίζει να εκτελεί με ζήλο τις οδηγίες των υπερπόντιων κυρίων του, δηλαδή να διεξάγει πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Δεν τους νοιάζει καθόλου ποιες συνέπειες θα υπάρξουν μετά από αυτή την πρόκληση, όπως δεν τους ένοιαζε απολύτως ποιες συνέπειες θα έρθουν μετά τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου, που ήρθε από τη Βρετανία στο καθεστώς του Κιέβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζελένσκι και ολόκληρη η συμμορία του δεν νοιάζονται για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει ο πληθυσμός τους εάν πραγματοποιηθεί αυτή η πρόκληση» επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.