Νεοναζί του Αζόφ απολογείται για τα εγκλήματα των Ουκρανών στην Μαριούπολη – Τους ψάχνουν πόρτα-πόρτα οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την Μαριούπολη από τους Ουκρανούς νεοναζί

Νεοναζί του Αζόφ απολογείται για τα εγκλήματα των Ουκρανών στην Μαριούπολη – Τους ψάχνουν πόρτα-πόρτα οι Ρώσοι

Απελευθερώθηκε μετά από μάχες αρκετών ημερών η Μαριούπολη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις «καθάρισαν» και τους τελευταίους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ.

Τις τελευταίες ώρες περίπου 1.500 νεοναζί προσπαθούν ακόμα να διαφύγουν από το εργοστάσιο μεταλλουργίας που βρίσκεται στο λιμάνι, παρόλα αυτά ελάχιστοι το έχουν καταφέρει.

Οι περισσότεροι έχουν πέσει στα χέρια των Ρώσων οι οποίοι τους συλλαμβάνουν και τους κατηγορούν για τα εγκλήματα που έκαναν τόσα χρόνια κατά των Ρωσόφωνων.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Aleksey Smykov, νεοναζί του Αζόφ, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και απολογείται για τα εγκλήματα που έκαναν οι συναγωνιστές του, ο ίδιος αρνείται ότι συμμετείχε σε αυτά.

«Για εμένα προσωπικά είναι αδιανόητη αυτή η τακτική, που μου αναφέρατε. Όταν λες ότι είσαι στρατιώτης, οφείλεις να πολεμάς με υψηλά ιδανικά και όχι με τον τρόπο τον απάνθρωπο που μου είπατε. Δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημενος και να το να φέρεσαι στον άμαχο πληθυσμό έτσι δεν είναι δική μου τακτική», είπε αναφορικά με τους αμάχους που χρησιμοποιούν σαν ασπίδες οι νεοναζί του Αζόφ.

«Μπορείς να μας πεις αυτή η τακτική (σχετικά με τους αμάχους) ήρθε από τα υψηλά κλιμάκια;», τον ρωτούν.

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, γιατί δεν ήμουν πια στην Μαριούπολη», απάντησε.

Σε άλλα βίντεο βλέπουμε Ρώσους να έχουν μπει στην Μαριούπολη και να ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους υπόλοιπους νεοναζί του Αζόφ που μεταμφιέζονται σε πολίτες για να κρυφτούν.

«Μοιράζουμε την ανθρωπιστική βοήθεια. Έχει πολύ κόσμο. Σε κάθε είσοδο των πολύ κατοικιών είναι συγκεντρωμένοι περίπου 200 άνθρωποι, ενώ εμείς φέραμε μόνο 300 σετ. Θα προσπαθήσουμε να επιλύουμε το πρόβλημα για να φτάσει για όλους», αναφέρει ένας στρατιώτης.

Ακούγεται μια γυναικεία φωνή: «Παιδιά είστε Ρώσοι;».

«Ναι είμαστε από Ρωσία», απαντά εκείνος.

«Παιδιά ο άνδρας μου εδώ και 9 μέρες πέθανε», λέει η γυναίκα.

«Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε», της απαντά ο στρατιώτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.