Ο Α.Σαμαράς «θα κάνει αυτό που πρέπει». Δηλαδή, «τόσο, όσο»...

Νετανιάχοτυ: «Κτυπήσαμε κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό»

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι θα έπληττε τη Βηρυτό σε περίπτωση επιθέσεων της Χεζμπολάχ

Νετανιάχοτυ: «Κτυπήσαμε  κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Το Ισραήλ πραγματοποίησε σήμερα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ, λέγοντας ότι απαντά σε πυρά με στόχο το έδαφός του παρά την κατάπαυση του πυρός, η οποία δεν έχει σταματήσει τον κύκλο της βίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC που μεταδόθηκε σήμερα, ζήτησε από την πλευρά του «μια πιο χειρουργική επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο Λίβανος θα γνωρίσει μια καλύτερη ζωή».

«Ο στρατός πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή πλήγμα εναντίον κέντρων διοίκησης τρομοκρατών στην περιοχή Νταχίγιε της Βηρυτού, ως απάντηση στα πυρά της Χεζμπολάχ προς το ισραηλινό έδαφος», αναφέρεται σε σημερινή κοινή ανακοίνωση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Δύο διαμερίσματα στη συνοικία Ταχουϊτάτ αλ-Γαδίρ στχοποιήθηκαν, σύμφωνα με το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ. Λιβανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο αρχικός απολογισμός των ισραηλινών επιθέσεων είναι δύο νεκροί και 11 τραυματίες.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε δύο διαμερίσματα σε στενό δρόμο να έχουν υποστεί ζημιές και κατοίκους να διαφεύγουν πανικόβλητοι με οχήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μποτιλιαρίσματα.

Τα πλήγματα αυτά είναι τα πρώτα από τις 28 Μαΐου σ’ αυτή την περιοχή, που είναι γνωστή ως Νταχίγιε. Ωστόσο ένα μέρος των κατοίκων της δεν έχει ακόμα επιστρέψει, παρά τη διακοπή των Απρίλιο των μαζικών ισραηλινών επιδρομών που την στοχοθετούσαν. Μετά τις σημερινές επιθέσεις, αυτοί που είχαν επιστρέψει άρχισαν να φεύγουν και πάλι, φοβούμενοι νέα κλιμάκωση.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει πως δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος και αναχαιτίστηκαν.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη ότι θα έπληττε τη Βηρυτό σε περίπτωση επιθέσεων της Χεζμπολάχ εναντίον του εδάφους του.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε πως αυτά δεν ήταν τα πρώτα πυρά εναντίον του ισραηλινού εδάφους μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός την Τετάρτη.

Ωστόσο η Χεζμπολάχ δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη γι’ αυτά τα πυρά.

Μια νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είχε ανακοινωθεί την Τετάρτη έπειτα από μια τέταρτη σύνοδο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Λίβανο και το Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, καθώς μια προηγούμενη εκεχειρία, που είχε ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου, δεν τηρήθηκε ποτέ.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.