ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ο Καναδάς δίνει ακόμα 452 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία σε όπλα – Β.Ζελένσκι: «Μην μας εγκαταλείψετε»

Ο Καναδάς έχει 1,4 εκατομμύρια Ουκρανούς

Ο Καναδάς δίνει ακόμα 452 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία σε όπλα – Β.Ζελένσκι: «Μην μας εγκαταλείψετε»

Η Οτάβα θα παράσχει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (452 εκατ. ευρώ) στην Ουκρανία για την επόμενη τριετία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μιλώντας στο κοινοβούλιο, στην Οτάβα, σήμερα, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη βοήθεια αυτή θα περιληφθεί η παράδοση περίπου 50 θωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο αλλά και η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Καναδά να παραμείνει στο πλευρό της Ουκρανίας «μέχρι τη νίκη». «Σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος απευθυνόμενος στον καναδικό λαό.

«Είστε μαζί μας από τις πρώτες ημέρες αυτής της εισβολής (…) Ελπίζω ότι θα μείνετε στο πλευρό μας μέχρι τη νίκη μας», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι θα εκφωνήσει ομιλία στο καναδικό κοινοβούλιο, κάτι που δεν έκανε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου βρέθηκε χθες.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει μαζί με τον Τριντό στο Τορόντο, όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες και μέλη της καναδοουκρανικής κοινότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Καναδάς φιλοξενεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική κοινότητα στον κόσμο, μετά από εκείνη της Ρωσίας, που υπολογίζεται σε 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.