ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τελ Αβίβ: «Έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας η Χαμάς» – ΗΠΑ: «Οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα μείνουν και μετά τον πόλεμο»

Η δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τ.Κίρμπι

Τελ Αβίβ: «Έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας η Χαμάς» – ΗΠΑ: «Οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα μείνουν και μετά τον πόλεμο»

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωση την Τετάρτη (8/11) ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας, την ώρα που οι ΗΠΑ προβλέπουν την κατάσταση που θα υπάρχει στην πόλη μετά το τέλος του πολέμου. 

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι υποστήριξε ότι «η Χαμάς έχασε τον έλεγχο και συνεχίζει να χάνει τον έλεγχο στον βορρά».

«Είδαμε 50.000 Γαζαίους να μετακινούνται από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προς τα νότια. Μετακινούνται επειδή καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στον βορρά», πρόσθεσε ο Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση που έκανε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, μιλώντας στο CNN, είπε ότι «νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να προβλέψουμε μία χρονική περίοδο μετά το τέλος της σύγκρουσης, κατά την οποία οι ισραηλινές δυνάμεις θα εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα και θα έχουν κάποιες αρχικές ευθύνες ασφαλείας».

Για πρώτη φορά, Αμερικανός αξιωματούχος προχωρά σε τέτοια τοποθέτηση, δύο ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε ότι η πατρίδα του θα πρέπει να διατηρήσει τον συνολικό έλεγχο ασφαλείας της Γάζας «επ’ αόριστον».

«Θα ήταν λάθος για το Ισραήλ να ανακαταλάβει τη Γάζα»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επικεντρωμένες στην εκπόνηση μίας μακροπρόθεσμης δομής διακυβέρνησης για τη Γάζα μετά την τρέχουσα σύγκρουση», όμως, τόνισε ότι «μέχρι στιγμής, υπάρχουν ελάχιστες προοπτικές για ένα βιώσιμο σχέδιο».

«Δεν θέλουμε να δούμε τη Χαμάς να έχει τον έλεγχο στη Γάζα μετά τη σύγκρουση, όπως δεν επιθυμούμε να δούμε μία εκ νέου κατάληψη από το Ισραήλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.