Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την μεταφορά των τ/θ αναγνωριστικών οχημάτων M1117 στα νησιά του Αιγαίου! – Όλη η ανακοίνωση

Με ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «άναψε κόκκινο» με την φράση: «Τώρα δεν είναι ώρα για ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ»

Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την μεταφορά των τ/θ αναγνωριστικών οχημάτων M1117 στα νησιά του Αιγαίου! – Όλη η ανακοίνωση

(Ανανέωση – Αρχικό δημοσίευμα 23.21, 26/09): Με μία δήλωση που πολιτικά κυριολεκτικά «ξεβρακώνει» την κυβέρνηση για την απόφασή της να αποσύρει από τα νησιά του Αιγαίου, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και να δωρίσει στην Ουκρανία του Ζελένσκι τα 130 ΤΟΜA BMP-1, oι ΗΠΑ μπλόκαραν την μετακίνηση των τεθωρακισμένων αναγνωριστικών τροχοφόρων Μ1117 στα νησιά του Αιγαίου.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Απάντηση στην ανάπτυξη τεθωρακισμένων στοιχείων της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου: «Τώρα δεν είναι ώρα για δηλώσεις ή ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

Όλα αυτά μετά το τουρκικό διάβημα στην Ουάσιγκτον.

Δηλαδή «και δαρμένοι», αφού διώξαμε τα ΤΟΜΑ με το αυτόματο πυροβόλο των 73 χλστ. και το στείλαμε στο Ζελένσκι «και κερατάδες», αφού οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν επίσημα την ανάπτυξη οχημάτων που τυπικά είναι προς αντικατάστασή τους, λέγοντας ότι «Δεν είναι η ώρα για τέτοιες κινήσεις που προκαλούν εντάσεις μεταξύ συμμάχων»!

Σε άλλο tweet απλά «μας κάνουν την χάρη» να αναγνωρίσουν την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου με την φράση «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία του #Greece σε αυτά τα #Aegean ) νησιά δεν αμφισβητείται».

Πάλι καλά, αλλά η ουσία είναι ότι μπλοκάρουν τη μεταφορά των Μ1117 και όλοι στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ θυμήθηκαν ότι οι Αμερικανοί είχαν μπλοκάρει για χρόνια τις ελληνικές προμήθειες όπλων λόγω της μεταφοράς των παλαιών αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ107 και αριθμού αρμάτων μάχης Μ48Α5 στην Κύπρο (από το 2003 μέχρι τι 2005 τουλάχιστον.

Και αναγκαστήκαμε και αποσύραμε τα πυροβόλα και τα άρματα μάχης που είχαν παραδοθεί στην Εθνοφρουρά για να επανεκκινήσουν οι ελληνοαμερικανικές αμυντικές σχέσεις.

Το ερώτημα είναι: Έστω ότι οι πολιτικοί κάνουν το παιχνίδι τους (προσωπικό, οικονομικό κλπ.) και η συγκεκριμένη κυβέρνηση ακόμα περισσότερο.

Δεν σκέφθηκε κανείς από την στρατιωτική ηγεσία τι θα συνέβαινε με την απόσυρση των BMP-1 από τα νησιά και την δυσκολία αντικατάστασής τους;

Πρώτον διότι δεν υπάρχει τίποτα αντίστοιχο στον Ελληνικό Στρατό (η απάτη με τα γερμανικά Marder-1A3 δεν έπεισε ποτέ κανέναν σοβαρό στρατιωτικό και το pronews.gr από την αρχή είχε πει ότι «Δεν θα μεταφερθεί ούτε ένα στα νησιά με αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτα»).

Και τώρα τι θα γίνει που οι ΗΠΑ μπλόκαραν έστω αυτά τα μεταχειρισμένα παλαιά τεθωρακισμένα τροχοφόρα αναγνώρισης; Μόλις 41 μονάδες πήγαν στα δύο νησιά. Ανεξάρτητα της ελάχιστης μαχητικής τους αξίας, βέβαια…

Πέραν αυτού τα Marder διαθέτουν πυροβόλο των 30 χλστ. σαφώς υποδεέστερο του πυροβόλου των 73 χλστ. που διαθέτουν τα BMP-1.

Oι Πολωνοί πάντως ασκούνται με τα ΤΟΜΑ BWP-1 (πολωνική έκδοση των BMP-1) σε αντιαποβατικές ασκήσεις (μοναδικό στο είδος του για τα νησιά του Αιγαίου).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Mάλλον δεν διάβασαν τις ανακοινώσεις των Ελλήνων στρατηγών και «στρατηγών» ότι είναι «άχρηστα» γι αυτό τα χαρίζουμε στον Ζελένσκι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.