ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ρώσοι μετά το Μπάχκμουτ προωθούνται στο Τσάσιβ Γιαρ και ετοιμάζονται για την μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση

Οι Ρώσοι οχυρώνουν τα σημεία-κλειδιά από όπου οι Ουκρανοί θα ξεκινήσουν την επίθεσή τους

Οι Ρώσοι μετά το Μπάχκμουτ προωθούνται στο Τσάσιβ Γιαρ και ετοιμάζονται για την μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση

Mετά την ουσιαστική πτώση του Μπάχκμουτ (απομένει μόνο το 13% της πόλης εκτός ρωσικού ελέγχου) οι Ρώσοι προχωρούν στις επόμενες επιχειρησιακές κινήσεις τους που είναι η προσέγγιση του Tσάσιβ Γιαρ στα δυτικά και προετοιμάζονται στο σύνολο του ουκρανικού μετώπου για την μεγάλη αντεπίθεση του Κιέβου.

Ξέρουν πως αν την «απορροφήσουν» ουσιαστικά έχει τελειώσει ο πόλεμος νικηφόρα για την Μόσχα και το Κίεβο θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις (και μαζί του και η Δύση).

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι ενισχύουν τις θέσεις τους σε σημεία-κλειδιά του ουκρανικού μετώπου, όπου ξέρουν πως οι Ουκρανοία θα αναγκαστούν να «περάσουν» από εκεί τις δυνάμεις τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντεπίθεση της άνοιξης.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ρωσικές δυνάμεις το βράδυ εισήλθαν στον βαριά οχυρωμένο οικισμό Μποχντανίβκα ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από το Τσάσιβ Γιαρ σε βορειοανατολική κατεύθυνση από τον οποίο θα μπορούν να ελέγχουν την οποιαδήποτε απόπειρα εφόδου των Ουκρανών προς το Μπάκχμουτ.

Λίγο νοτιότερα στο μέτωπο της Αβντίιβκα, οι Ρώσοι δεν έχουν πραγματοποιήσει σοβαρή πρόοδο αλλά έχουν ολοκληρώσει τη δημιουργία θύλακα μέσα στον οποίο έχουν παγιδέψει την ουκρανική φρουρά των 15.000 ανδρών που βρίσκονται στην πόλη και ελέγχουν τον δυτικό διάδρομο από τον οποίο θεωρητικά ο δυνάμεις του Κιέβου μπορούν να λάβουν ενισχύσεις.

Οι απόπειρές τους να διεισδύσουν στην πόλη έχουν αποτύχει καθώς πρόκειται για ένα «καλοστημένο» φρούριο με πυκνά ναρκοπέδια στην περίμετρο και πολυεπίπεδες γραμμές άμυνας.

Θα χρειαστεί καιρό πριν οι Ουκρανοί αρχίσουν να ξεμένουν από πυρομαχικά και αναγκαστούν να υποχωρήσουν στο εσωτερικό της μικρής πόλης.

Όμως έχουν δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο μία παγίδα τύπου «Κουρσκ» η οποία προστατεύει το Ντονέτσκ.

Μία μεγάλη επίθεση των Ουκρανών σε αυτό το σημείο μπορεί να κοστίσει υπέρμετρα στο Κίεβο.

Στο Ugledar οι Ρώσοι αναμένουν την άφιξη των Leopard 2 και η διοίκηση προσφέρει σεβαστό ποσό για την καταστροφή τους έχοντας δώσει επιπλέον κίνητρο στους Ρώσους αντιαρματιστές.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους μεθοδικά με σκοπό να απειλήσουν την Κριμαία υπό την δυτική καθοδήγηση και οι Ρώσοι υποτίθεται πως ετοιμάζονται ειδικά για αυτό.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν σταθεροποιήσει την θέση τους στο Ούγκλενταρ. Πρόκειται για πόλη κόμβο.

Βέβαια θεωρητικά πάντα οι Ουκρανοί μπορούν να επιτεθούν στην Κριμαία και από τη Χερσώνα περνώντας τον Δνείπερο ποταμό.

Ποιος πραγματικά θα είναι πιο έτοιμος για όσα εξελιχθούν τον Απρίλιο θα φανεί σύντομα.

Πάντως αντίθετα με αυτά που λένε στα ΜΜΕ δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός.

Και οι δύο πλευρές γνωρίζουν ακριβώς τι τους περιμένει, σημασία έχει ποιος θα αντιδράσει πιο γρήγορα και πιο καλά στις εξελίξεις.

https://twitter.com/JaimeAFelix/status/1643440684945268736

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.