ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

ΟΗΕ: Καταστροφή στη Γάζα χωρίς προηγούμενο

Εκτίμηση για «37 εκατομμύρια τόνους» συντριμμιών και ερειπίων

ΟΗΕ: Καταστροφή στη Γάζα χωρίς προηγούμενο

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σήμερα εκτίμησε ότι το κόστος ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας, που έχει καταστραφεί από έναν πόλεμο που διαρκεί επτά μήνες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω του ασύλληπτου μεγέθους των καταστροφών.

«Οι εκτιμήσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την ανοικοδόμηση της Γάζας ξεπερνούν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια και μπορεί να φτάσουν τα 40 δισεκατομμύρια», ανέφερε ο Αμπντάλα αλ-Νταρντάρι, διευθυντής του περιφερειακού γραφείου του UNDP για τα Αραβικά Κράτη, σε συνέντευξη τύπου στο Αμάν.

Ο Νταρντάρι, που είναι και αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, τόνισε: «Η καταστροφή είναι τεράστια και άνευ προηγουμένου. Αντιμετωπίζουμε μια αποστολή που η διεθνής κοινότητα δεν έχει βιώσει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Πρόσθεσε ότι αν η ανοικοδόμηση γινόταν με την παραδοσιακή διαδικασία, θα διαρκούσε δεκαετίες, κάτι που ο παλαιστινιακός λαός δεν μπορεί να αντέξει.

«Επομένως, είναι κρίσιμο να δράσουμε γρήγορα για να μεταστεγάσουμε τους ανθρώπους σε αξιοπρεπείς κατοικίες και να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη ζωή τους σε οικονομικό, κοινωνικό, υγειονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα και πρέπει να γίνει μέσα στα πρώτα τρία χρόνια μετά το τέλος των εχθροπραξιών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτίμησε επίσης ότι ο όγκος των συντριμμιών από τους βομβαρδισμούς και τις εκρήξεις ανέρχεται σε «37 εκατομμύρια τόνους», προσθέτοντας ότι «αυτός ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.