ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ουκρανία: «Ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για 6 ώρες την ημέρα τον χειμώνα» υπολογίζουν οι αρμόδιοι

Πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί το δίκτυο και οι υποδομές ηλεκτροδότησης μέχρι το Νοέμβριο

Ουκρανία: «Ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για 6 ώρες την ημέρα τον χειμώνα» υπολογίζουν οι αρμόδιοι

Η Ουκρανία ενδέχεται να έχει ηλεκτρική ενέργεια μόνο για 6-7 ώρες την ημέρα τον ερχόμενο χειμώνα, εάν το ενεργειακό έλλειμμα παραμείνει στο 35%, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του προμηθευτή ενέργειας Yasno (DTEK), Σεργκέι Κοβαλένκο, στις 17 Ιουνίου.

Οι πρόσφατες επιθέσεις της Ρωσίας κατά της κρίσιμης ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, οδηγώντας σε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος από τις 15 Μαΐου.

Ο Κοβαλένκο ανέφερε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί η κατάσταση το χειμώνα, καθώς είναι αβέβαιο πόση παραγωγική ικανότητα θα είναι διαθέσιμη πριν από την έναρξη της θερμαντικής περιόδου.

Η ανάγκη για προετοιμασία είναι επιτακτική, και οι πολίτες καλούνται να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις όπως μπαταρίες, γεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες και μετατροπείς.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της DTEK, Ντμίτρο Σαχαρούκ, προειδοποίησε ότι σε ένα «χειρότερο» σενάριο, όπου η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επιδιορθώσει τις κατεστραμμένες ενεργειακές εγκαταστάσεις και να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις, οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έως και 20 ώρες διακοπών ρεύματος την ημέρα.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones έχουν καταστρέψει τις υποδομές που αντιστοιχούν σε παραγωγή 9 γιγαβάτ (GW) της συνολικής ενεργειακής ικανότητας της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.