ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρ.Καντίροφ: «Μόλις απελευθερώσουμε το Ντονμπάς θα πάρουμε και το Κίεβο και την υπόλοιπη Ουκρανία»

Ο Τσετσένος ηγέτης υποστηρίζει ότι στόχος της Ρωσίας είναι η κατάληψη όλης της Ουκρανίας

Ρ.Καντίροφ: «Μόλις απελευθερώσουμε το Ντονμπάς θα πάρουμε και το Κίεβο και την υπόλοιπη Ουκρανία»

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ισχυρός άνδρας της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Καύκασο, διεμήνυσε νωρίς σήμερα ότι επίκειται επίθεση των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων όχι μόνο στο Ντονμπάς και στην Μαριούπολη, αλλά και στο Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις.

«Θα γίνει επίθεση (…) όχι μόνο στη Μαριούπολη, και σε άλλες τοποθεσίες, πόλεις και χωριά», διαβεβαίωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας μέσω βίντεο που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram.

«Θα απελευθερώσουμε πρώτα εντελώς το Λουγκάνσκ και το Ντανιέτσκ (…) και μετά θα πάρουμε το Κίεβο και όλες τις άλλες πόλεις» της Ουκρανίας, επέμεινε.

Ο κ. Καντίροφ έχει ανακοινώσει πως βρίσκεται στην επικράτεια της Ουκρανίας, συμμετέχοντας με τους «καντιρόφτσι» του σε επιχειρήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ξεκινά η τελική φάση της μάχης στο Ντονμπάς

Όλα δείχνουν ότι η μάχη για το Ντονμπάς ξεκίνησε καθώς οι Ρώσοι ξεκίνησαν προς διάσπαση της γραμμής άμυνας των Ουκρανών στο Ιζούμ και το Χάρκοβο, στα ανατολική, μεταφέροντας επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή αλλά αυτή η μάχη δεν θα είναι και η τελική καθώς η Ρωσία είναι αποφασισμένη, όσο χρόνο και να πάρει, να καταλάβει την Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις μετά το Ντονμπάς θα βρεθούν σε θέση να προσβάλουν την Οδησσό και το Χάρκοβο κάτι που θα κάνουν καθώς για διαφορετικούς λόγους αυτές οι δύο πόλεις ξεκλειδώνουν την Ουκρανία, καθώς η μεν Οδησσός κάνει την Μαύρη Θάλασσα ρωσική “λίμνη” με το τεράστιο λιμάνι της, το δε Χάρκοβο (ήδη πολιορκείται πιο χαλαρά) είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας εκτός του ότι είναι μια τεράστια ρωσόφωνη περιοχή.

Ο σχεδιασμός αλλάζει καθώς ο αρχικός με την επιθετική εισχώρηση στο Κίεβο πέτυχε τον στρατιωτικό στόχο (συγκράτησε δεκάδες χιλιάδες ουκρανικού στρατού στην πρωτεύουσα) αλλά όχι τον πολιτικό, δηλαδή την ανατροπή της κυβέρνησης Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον η ρωσική δύναμη κρούσης αναδιατάσσεται και η Μόσχα θα προχωρήσει βήμα-βήμα προς επίτευξη των στόχων της με απώτερο το Κίεβο και τελικά την Λβίβ σκοπό την κατάληψη της Ουκρανίας ολικά καθώς ακόμα και αν παραμείνει ένα μικρό ουκρανικό δυτικόστροφο κράτος θα έχει ένα μόνιμο νατοϊκό ή φιλονατοϊκό αγκάθι στο πλευρό της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.