ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μείωσαν κατά 90% την εκτόξευση οβίδων λόγω έλλειψης πυρομαχικών»

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Welt τονίζει ότι οι προμήθειες της Δύσης δεν είναι επαρκείς

Ουκρανία: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μείωσαν κατά 90% την εκτόξευση οβίδων λόγω έλλειψης πυρομαχικών»

Κατά 90% μείωσαν την εκτόξευση οβίδων οι Ουκρανοί σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι λόγω έλλειψης πυρομαχικών αναφέρει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Welt.

«Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να μειώσουν κατά 90% την εκτόξευση οβίδων σε σύγκριση με το καλοκαίρι λόγω έλλειψης πυρομαχικών» επισημαίνει το γερμανικό ΜΜΕ Welt, το οποίο τονίζει ότι οι προμήθειες της Δύσης δεν είναι επαρκείς για αναφορικά με τις ανάγκες του πολέμου.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα τέλη του 2023 η Γερμανία έδωσε στην Ουκρανία 20.000 βλήματα πυροβολικού, ενώ εκτιμάται ότι θα δώσει πολύ λιγότερα κατά τη διάρκεια του 2024.

«Αν υποθέσουμε ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται τουλάχιστον 2.000 με 5.000 οβίδες την ημέρα για να σταματήσουν την προέλαση των Ρώσων, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η βοήθεια από τη Γερμανία είναι μια σταγόνα στον ωκεανό» υποστηρίζει το γερμανικό δίκτυο.

Wall Street Journal: Οι Ρώσοι εκτοξεύουν 10.000 οβίδες την ημέρα έναντι 2.000 των Ουκρανών

Από την πλευρά της, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι το ρωσικό πυροβολικό εκτοξεύει τώρα έως και 10.000 οβίδες την ημέρα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να σπαταλήσουν μόνο έως και 2.000, δηλαδή 5 φορές λιγότερες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δυναμικό πυροβολικού του ουκρανικού στρατού φέρεται να έχει μειωθεί κατά 3,5 φορές τους τελευταίους 6 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.