ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Υπό έρευνα πρώην υπουργός για ελαττωματικά αλεξίσφαιρα στον στρατό

Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και ο συνεργάτης του κατηγορούνται ότι καταχράστηκαν χρήματα

Ουκρανία: Υπό έρευνα πρώην υπουργός για ελαττωματικά αλεξίσφαιρα στον στρατό

Δύο πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας ερευνά η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας, καθώς φέρεται να καταχράστηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο αγοράς αλεξίσφαιρων γιλέκων κακής ποιότητας.

Πρόκειται για άλλη μια υπόθεση διαφθοράς που έρχεται στο φως στην Ουκρανία, μετά την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ένας πρώην υφυπουργός Άμυνας και ένας συνεργάτης του φέρονται ότι καταχράστηκαν δημόσιους πόρους. Οι δύο άνδρες, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, παρήγγειλαν από το εξωτερικό «εξοπλισμό ατομικής προστασίας» κακής ποιότητας και τον προπλήρωσαν χωρίς να τηρηθεί «η διαδικασία ελέγχου της ποιότητας», ανέφερε στις αρχές Οκτωβρίου το Κρατικό Γραφείο Ερευνών, έργο του οποίου είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Κατά συνέπεια, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν αλεξίσφαιρα γιλέκα κακής ποιότητας που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο ζωές», πρόσθεσε το Γραφείο.

Οι δύο άνδρες έχουν τεθεί υπό κράτηση για κατάχρηση 6 εκατ. ευρώ και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 12 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Κρατικό Γραφείο Ερευνών, η κατάχρηση αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης υπόθεσης, συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ, που αφορά συμβάσεις για πώληση πυρομαχικών κακής ποιότητας στον ουκρανικό στρατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.