ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Αμπράμοβιτς: Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι συμμετείχε στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία

«Πήρε μέρος στο αρχικό στάδιο» είπε ο Ν.Πεσκόφ

Ρ.Αμπράμοβιτς: Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι συμμετείχε στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έλαβε μέρος στις πρώιμες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Υπήρχε έντονη φημολογία, τις τελευταίες ημέρες, πως ο Ρώσος επιχειρηματίας, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ, συμμετείχε στον πρώτο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στη Λευκορωσία, κατά την πρώτη εβδομάδα του πολέμου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τη Daily Mail, επιβεβαίωσε ότι ήταν παρών στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων, αν και δεν συμμετέχει πλέον στους νέους γύρους καθώς «αφήνονται στις διπλωματικές ομάδες των αντιμαχόμενων εθνών».

«Πήρε μέρος στο αρχικό στάδιο», είπε ο Πεσκόφ την Πέμπτη. «Τώρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ των δύο ομάδων, των Ρώσων και των Ουκρανών».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Τζο Μπάιντεν πίεσε το υπουργείο Οικονομικών να αναστείλει τις κυρώσεις σε βάρος του Ρομάν Αμπράμοβιτς, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός πρόεδρος να μην ακολουθεί τη γραμμή της Βρετανίας και της ΕΕ στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του και την απαγόρευση ταξιδιού του.

Μάλιστα, πηγές ανέφεραν στη Wall Street Journal ότι ο Τζο Μπάιντεν συμβουλεύτηκε τον Ζελένσκι για μια σειρά κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Αμπράμοβιτς.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει. «Δεν πρόκειται να διαβάσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι», δήλωσε η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επίσης, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. «Για τις διαπραγματεύσεις, και προς το συμφέρον της επιτυχίας τους, δεν είναι ωφέλιμο να σχολιάζουμε τη διαδικασία ούτε την ανάμειξη του Αμπράμοβιτς», είπε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επλήγη από μια σειρά κυρώσεων από Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ εξαιτίας της στενής του σχέσης με τον Πούτιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.