ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ράφα: Ισραηλινή αεροπορική επίθεση με τουλάχιστον 35 νεκρούς – Αντίποινα σε επιθέσεις της Χαμάς (βίντεο) (upd)

Πυρκαγιά ξέσπασε στον καταυλισμό από τις εκρήξεις των αεροπορικών βομβών

Ράφα: Ισραηλινή αεροπορική επίθεση με τουλάχιστον 35 νεκρούς – Αντίποινα σε επιθέσεις της Χαμάς (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 05/26, 23.35): Τουλάχιστον 35 άνθρωποι (ανάμεσα τους και δύο διοικητές της Χαμάς) σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, η οποία έπληξε χώρο στον οποίο βρίσκονται σκηνές εκτοπισμένων ανθρώπων.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναφέρουν ότι εξοντώθηκαν o Γιασίν Ραμπία, ο οποίος είπε ότι ήταν ο διοικητής της ηγεσίας της Χαμάς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, και ο Χάλεντ Ναγκάρ, ο οποίος είπε ότι ήταν ανώτερος αξιωματούχος στην πτέρυγα της Χαμάς για τις ίδιες περιοχές.

Ο στρατός είπε ότι έκανε το χτύπημα στο Ταλ αλ-Σουλτάν στη βορειοδυτική Ράφα «με βάση ακριβείς πληροφορίες».

Ο Ισραηλινός Στρατός επανέλαβε επίσης την πρώιμη δήλωσή του ότι γνωρίζει πως το χτύπημα έπληξε αμάχους και ότι τα πλήγματα βρίσκονται υπό εξέταση.

Η επίθεση ακολούθησε σειρά ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς από τη Ράφα προς το Τελ Αβίβ νωρίτερα χθες, σηματοδοτώντας την πρώτη τέτοια επίθεση στην πόλη εδώ και μήνες.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οκτώ ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Ράφα, με το σύστημα αεράμυνας Iron Dome να μην ενεργοποιείται σωστά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, βρισκόταν στη Ράφα εκείνη την ώρα και ενημερώθηκε για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις.

Η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Ράφα.

Βίντεο από το σημείο έδειξαν εκτεταμένη καταστροφή, και η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Ο οργανισμός επίσης σημείωσε ότι η τοποθεσία είχε χαρακτηριστεί από το Ισραήλ ως «ανθρωπιστική περιοχή».

Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.