ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ οτι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ρωσία: Αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου του Καζάν λόγω πιθανής επίθεσης από ουκρανικά drone

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Ταταρστάν σταματά όλες τις πτήσεις προσωρινά

Ρωσία: Αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου του Καζάν λόγω πιθανής επίθεσης από ουκρανικά drone

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καζάν, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ταταρστάν και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ρωσίας, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των αεροπορικών δρομολογίων για λόγους ασφαλείας.

Η αιτία της αναστολής αυτής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζεται με την απειλή επιθέσεων με drones.

Κατάρριψη drone στο Ταταρστάν

Στις 23 Μαΐου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν ένα ουκρανικό drone πάνω από τη Δημοκρατία του Ταταρστάν.

Βίντεο που μοιράστηκαν ρωσικά κανάλια στο Telegram δείχνουν ένα drone να πετάει πάνω από την πόλη Νιζνεκάμσκ, ενώ καπνός υψώνεται από το σημείο.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκαν περιορισμοί στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις αεροσκαφών στα αεροδρόμια του Νιζνεκάμσκ και του Καζάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιελαμπούγκα, Ρουστέμ Νουριέφ, ανέφερε ότι ένα drone καταρρίφθηκε στην περιοχή Γιελαμπούγκα, η οποία βρίσκεται περίπου 1.200 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

Επιθέσεις σε εγκαταστάσεις του Ταταρστάν

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR), οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου παραγωγικές εγκαταστάσεις στις πόλεις Γιελαμπούγκα και Νιζνεκάμσκ του Ταταρστάν.

Οι στόχοι περιλάμβαναν ένα διυλιστήριο πετρελαίου και μια εγκατάσταση κατασκευής drones τύπου Shahed, τα οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί τακτικά σε επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

Λίγο αργότερα, στις 17 Απριλίου, μια άλλη επίθεση από ουκρανικά drones σημειώθηκε σε εργοστάσιο στο Ταταρστάν που παράγει βομβαρδιστικά αεροσκάφη για τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με πηγές της HUR.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.