Ρωσία: «Κυριεύσαμε όλη την Χερσώνα και μέρη σε Χάρκοβο, Μικολάιβ, Ζαπορίζια και Ντονμπάς»

Τι ανακοίνωσε ο Ρώσος υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ

Ρωσία: «Κυριεύσαμε όλη την Χερσώνα και μέρη σε Χάρκοβο, Μικολάιβ, Ζαπορίζια και Ντονμπάς»

Ο Στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε εδαφικά κέρδη στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, ιδίως καταλαμβάνοντας την περιφέρεια της Χερσώνας.

«Ο ρωσικός Στρατός πήρε τον έλεγχο ολόκληρης της περιφέρειας της Χερσώνας, τμημάτων των περιφερειών του Χαρκόβου, της Ζαπορίζιας και του Μικολάιφ, καθώς και μεγάλων τμημάτων των (σ.σ. αυτοανακηρυγμένων) Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», δήλωσε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Η ομαλότητα αποκαθίσταται στις περιοχές που καταλήφθηκαν, επιδιορθώνονται υποδομές και άρχισε σπορά, σύμφωνα με τον ίδιο Ρώσο ανώτερο αξιωματικό.

Τον ισχυρισμό της Μόσχας για την Χερσώνα όμως διέψευσε χθες ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή: κατ’ αυτόν, γραμμές άμυνας συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στην περιφέρεια και οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να τις διασπάσουν.

Ο ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε, επίσης, ότι κατέστρεψε τέσσερις αποθήκες όπλων των ουκρανικών δυνάμεων στη Σλοβιάνσκ από αέρος.

Συνολικά, η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε 32 στρατιωτικούς στόχους, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ακόμη επλήγησαν 33 στόχοι από πυροβολικό ή πυραύλους, σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσά τους συγκεντρώσεις στρατευμάτων, θέσεις του πυροβολικού, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας μίλησε για περίπου 200 ουκρανούς στρατιωτικούς νεκρούς και 40 στρατιωτικά οχήματα που καταστράφηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι αδύνατο οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.